SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L'artista Anaisa Franco instal·larà una gran obra a la façana fluvial d'Amposta en el marc del festival XYZ

El festival d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre impulsat per Lo Pati arriba a la sisena edició

etiquetes   noticies, cultura, lo pati, art, amposta

18/1/2024

L’artista Anaisa Franco instal·larà una gran obra a la façana fluvial d’Amposta en el marc del festival XYZ | Amposta.info


Cosmic Eye és el nom de la peça tridimensional de gairebé cinc metres de diàmetres que l’artista Anaisa Franco exposarà a la façana fluvial d'Amposta a l'alçada de la plaça del Poador a partir del mes de febrer. L’artista multimèdia, escultora i dissenyadora de carrera internacional ha estat seleccionada pel comissariat d’XYZ, el festival d'instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l'Ebre impulsat per Lo Pati, que enguany arriba a la sisena edició. Franco ha creat una peça exclusiva per a l’ocasió i la seua participació en el festival és fruit d’un gran esforç del centre d’art ampostí per portar a la capital del Montsià una artista de renom.

Anaisa Franco presentarà una obra inspirada, a la vegada, amb un ull humà i un forat negre de l’univers. La peça és de formes circulars feta amb làmines de polipropilè. Estratègicament, l'artista ha triat un material translúcid i perforat per jugar amb els volums, les perspectives i la llum. Més enllà de la seva importància estètica, la instal·lació integrarà panells solars que permetran il·luminar els voltants de la peça. D'aquesta manera, a la nit, l'obra interactuarà amb els reflexos a l'aigua. El treball amb els panells també subratllarà el compromís del projecte amb un disseny sostenible i conscient del medi ambient. La instal·lació s'inaugurarà divendres 9 de febrer i es podrà contemplar durant tres mesos.

XYZ és un certamen de periodicitat biennal creat amb la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l'art contemporani i la ciutadania. En aquesta edició no s'ha plantejat cap convocatòria pública —com passava en altres ocasions— i el projecte ha estat escollit directament pel comissariat d'XYZ format per Eva Cajigos i Antònia Ripoll i l'equip del centre d'art Lo Pati. En anys anteriors les obres s’han exposat al Pont Penjant, a la platja del Trabucador, a les torres de la Carrova i de Campredó, al Canal de la Dreta de l’Ebre en el seu pas per Amposta i als Ullals de Baltasar.

Anaisa Franco (Brasil, 1981) és una artista especialitzada en la creació d'escultures per a espais públics, amb l'objectiu de transformar moments ordinaris en experiències sensorials extraordinàries a través de l'art interactiu. Franco utilitza el disseny i la tecnologia d'avantguarda per crear peces interactives que combinen elements físics, digitals, il·luminació, sensors i materials innovadors. L'artista ha presentat instal·lacions i obres d’art per a museus, espais públics, galeries, residències i comissionats en països com la Xina, Austràlia, Estats Units, Brasil, Alemanya, França, Espanya i Catalunya.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info