SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Arrenca la 25a edició del Cicle de Música Ciutat d'Amposta

Va ser aquest passat dissabte a l’auditori de la Fila amb un repertori vocal i instrumental del barroc espanyol, a càrrec de la formació valenciana Harmonia del Parnàs

22/10/2019

Arrenca la 25a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta | Amposta.info


La 25a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta, que organitza la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta, va arrencar aquest passat dissabte 19 d’octubre amb el concert «Desde la cárcel de Cupido. Música, danza y amor en el barroco», a càrrec de la formació de música antiga Harmonia del Parnàs.

Sota aquest títol, la formació valenciana, integrada per Carmen Romeu (soprano), Guillermo Martínez (violoncel), David Antich (flautes de bec) i Marian Rosa Montagut (direcció i clavicèmbal), va transportar al públic assistent als inicis del barroc espanyol, a través d’un repertori vocal i instrumental d’obres de José Pradas, Fco. Hernández Illana, Francesco Corradini o Mateo Romero, entre altres.

Harmonia del Parnàs interpreta obres anteriors al 1800 amb instruments i criteris històrics, respectant les particularitats estètiques i teòriques de cada lloc i període concret. El seu repertori, escollit a partir de la investigació musicològica de fonts musicals i documentals d’arxius i biblioteques de tot el món, recull diferents gèneres i autors hispànics dels segles XV al XVIII, sent les seves interpretacions el resultat d’un estudiat exercici d’equilibri entre la musicologia històrica i la creativitat musical.

El concert de dissabte és el segon cop que Harmonia del Parnàs actua a l’auditori de la Fila, el primer va ser l’any 2015, també en el marc del Cicle de Música.

La programació del Cicle segueix aquest dissabte 26 d’octubre a les 20 h, amb l’ensemble de saxòfons Ventsax, una formació de recent creació en honor a la figura del mestre Adolf Ventas, músic prolífic sorgit de les nostres terres. El dissabte 9 de novembre serà el torn de la jove formació local Tawazun, amb un repertori de músiques del món. El 16 de novembre tancaran el Cicle Edmon Bosch i Montserrat Talló, amb el concert-espectacle Elogiant a Chaplin, creat amb motiu del 130è aniversari del naixement del còmic i actor britànic.

Les entrades del Cicle de Música Ciutat d’Amposta tenen un preu de 10 euros (8 euros per als socis) i es poden reservar a través del web www.lafila.cat/cicledemusica o a la secretaria de la Fila.


Arrenca la 25a edició del Cicle de Música Ciutat d’Amposta | Amposta.info


Per: Redacció

Fotos: Cedides


EbreActiu, revista d’oci actiu



Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info