Centre Ōptic l´Esguard - els teus audiōfons amb renting

Els arbres del Parc dels Xiribecs, abonats amb compost obtingut de la fracciķ orgānica i les restes de poda

L’Ajuntament d’Amposta, el Copate i la Fundaciķ Astres s’alien per tirar endavant un projecte circular grācies al qual el compost que el Copate fa amb l’orgānica i les restes de poda serveix com adob per al Parc dels Xiribecs

etiquetes   noticies, ciutat, sostenibilitat, medi ambient, amposta

16/3/2021

Els arbres del Parc dels Xiribecs, abonats amb compost obtingut de la fracciķ orgānica i les restes de poda | Amposta.info


De brossa de contenidor a compost per als parcs i jardins municipals. L'Ajuntament d'Amposta, el Copate i la Fundaciķ Astres s'han alineat per fer realitat un projecte sostenible grācies al qual la matčria orgānica i les restes de poda es transformen en compost que des d'ara s'utilitza per a la fertilitzaciķ de les espčcies del Parc dels Xiribecs. La Fundaciķ Astres, encarregada del manteniment del Parc dels Xiribecs, ha apostat per utilitzar aquest adob, que permet reduir l'ús de fertilitzants sintčtics i millorar la qualitat del sōl i dels ecosistemes. Amposta es converteix, així, en el primer municipi de les Terres de l'Ebre de fer servir aquest compost en la fertilitzaciķ dels espais verds públics.

La regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, ha volgut posar en valor aquesta iniciativa, que "fa visible on van a parar les restes d'orgānica que es reciclen correctament i tanca el cercle de reducciķ, reutilitzaciķ i reciclatge". "A través de la campanya + orgānica – resta hem posat čmfasi en l'impacte, tant econōmic com mediambiental, que té no reciclar l'orgānica de forma correcta; i ara també posem čmfasi en els beneficis que obtenim si ho fem bé". "Podem fer adob per cuidar els parcs i jardins, reduint l'ús de fertilitzants químics", clou Marco.

Actualment el Parc dels Xiribecs es troba tancat al públic per tasques de manteniment i neteja. Per una banda, s'estan realitzant tasques de manteniment de la bassa i el seu entorn. "Vam comenįar buidant el canal, per fer-ne la neteja i la reposiciķ de les pedres dels marges que estaven trencades; ara ja torna a tenir aigua", explica el regidor de Serveis al Territori i Governaciķ, Miquel Subirats. "També hem buidat el llac i treballem en l'opciķ ōptima per tal de garantir-ne l'estanquitat, possibilitar la sortida de les aigües del subsōl quan la capa freātica estigui alta i poder fer un sistema correcte de manteniment que fins ara, amb el sistema de grava, no podíem fer", afegeix. Per una altra banda, també s'estā fent la neteja i millora de tot el mobiliari urbā que hi ha dins el parc, com bancs o baranes. Finalment, la Fundaciķ Astres, encarregada de la neteja i jardineria del Parc dels Xiribecs, estā fent reposiciķ de l'arbrat mort i plantant-ne a noves ubicacions. Ho fa amb espčcies autōctones com oliveres, garrofers, lledoners, ametllers, llorers i figueres.


Per: Redacciķ

Foto: Ajuntament Amposta


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info