SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Aquest divendres es presenta el llibre «MigratoEbre. Per un riu ple de vida»

La publicació, que vol difondre a la societat el projecte Migratoebre, es presentarà a les 19.30 h d’aquest divendres al Museu de les Terres de l’Ebre

12/2/2019

Aquest divendres es presenta el llibre «MigratoEbre. Per un riu ple de vida» | Amposta.info El riu Ebre al seu pas per l'Assut, a Xerta (Baix Ebre)


Aquest divendres dia 15 de febrer es presenta a Amposta el llibre “MigratoEbre. Per un riu ple de vida. L'acte, que tindrà lloc a les 19.30 h a la sala d'actes del Museu de les Terres de l'Ebre comptarà amb la presència del director de l'IDECE (entitat impulsora del projecte Life MigratoEbre) Alfons Montserrat, el president del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre i alcalde d'Amposta Adam Tomàs, el director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-la Pedrera Miquel Rafa, i el director-gerent del Museu de les Terres de l'Ebre Àlex Farnós.

Aquesta publicació vol difondre a la societat el projecte Migratoebre, finançat en el marc del programa Life de la Unió Europea, i, en aquest sentit, dona continuïtat a la tasca que ja es va engegar l'any 2016 amb l'exposició itinerant “MigratoEbre, per un riu ple de vida”. Tant el llibre com l'exposició han estat produïts pel Museu de les Terres de l'Ebre per encàrrec del socis promotors del projecte Life MigratoEbre: l'IDECE, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Parc Natural del Delta de l'Ebre, la Fundació Catalunya la Pedrera, l'IRTA i el Museu del Ter. El Museu amb la col·laboració de diferents professionals i fotògrafs ha coordinat i liderat la recerca prèvia de continguts, l'elaboració dels textos i la maquetació de l'obra, la qual amb un format molt visual, recull una part destacada dels continguts de l'exposició.

El llibre també difon els valors històrics i ecològics del tram final del riu Ebre, les accions objectiu del projecte i la biodiversitat d'espècies i hàbitats que acull el riu, incidint especialment en les espècies de peixos migradors objectiu prioritari del projecte MigratoEbre: l'esturió, la saboga, la llampresa i l'anguila. La publicació manté el format de l'exposició i s'estructura en 4 blocs principals: L'Ebre i els peixos migradors; L'Ebre de la desembocadura a Amposta; L'Ebre, d'Amposta a l'assut; i l'Ebre de l'Assut a Riba-roja. A més inclou les traduccions dels textos al castellà i a l'anglès.

El projecte Life MigratoEbre té com a objectiu recuperar al tram final del riu Ebre unes poblacions sanes i viables de les quatre espècies de peixos migradors de l'Ebre: l'esturió, la saboga, la llampresa i l'anguila, al mateix temps millorar la connectivitat de l'Ebre català adaptant i fent permeables als peixos les barreres fluvials que hi trobem. Per complir amb els objectius, el Life MigratoEbre ha realitzat en els darrers quatre anys un conjunt d'accions com la reintroducció d'espècies desaparegudes, el seguiment del conjunt de les poblacions de peixos, la millora dels hàbitats, la construcció de passos i la realització de campanyes de difusió per sensibilitzar la població local i aconseguir la seva implicació mitjançant la creació d'una xarxa de voluntariat.

Aquest llibre vol ajudar a la supervivència a l'Ebre d'aquestes quatre espècies de peixos tan emblemàtiques al riu Ebre i valuoses a escala mundial, en el marc de la recuperació del riu l'Ebre com un símbol d'identitat i de diversitat mediambiental del nostre territori, depèn de les actuals generacions que puguem mantenir aquestes quatre espècies en un nou context orientat per un model de desenvolupament sostenible que hauria de preservar, com un dels eixos estratègics, un riu ple de vida (natural, cultural, de lleure...).


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info