AMPOSTA FAS GOIG

L’ampostina Mari Chordà Recasens, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2022

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya

etiquetes   noticies, societat, cultura, amposta

29/6/2022

L’ampostina Mari Chordà Recasens, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2022 | Amposta.info


L’ampostina Mari Chordà Recasens ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi 2022. Entre els motius pels quals se li fa entrega d’aquest distingit guardó, posen en relleu la seva extensa singladura en diverses disciplines artístiques com ara l’art, la poesia, la pintura i l’escriptura. El seu treball en aquests camps és indestriable de l'activisme feminista, del qual és una pionera i referent històrica. Les seves obres revelen un interès permanent per fer valdre l'expressió visual de la sexualitat femenina lliure, l'experiència de la maternitat i el compromís en la reivindicació de la igualtat de drets per a les dones i col·lectius LGTBI. Vinculada a l'espai Ca la Dona, el 2015 va exposar a la Tate Modern de Londres i el 2021 a la galeria Mayoral de Barcelona i París.

L’acte de lliurament se celebrarà el dia 11 de juliol a les 19 hores al Teatre Monumental de Mataró.

Aquest any, durant la Nit de la Cultura d’Amposta també es va reconèixer a Mari Chordà per la seva trajectòria artística. A més, Chordà té una plaça amb el seu nom, davant del Centre d’Art Lo Pati.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info