SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta serà una de les subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019

Deltebre, Gandesa, Móra d’Ebre, Sant Carles de la Ràpita i Amposta, seran les subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019 i acolliran la celebració d’activitats esportives en diferents disciplines

etiquetes   Notícies, Esports, Amposta

7/12/2017

Amposta serà una de les subseus dels CSIT World Sport Games Tortosa 2019 | Amposta.info L’acte institucional es va presentar dissabte 2 de desembre a l’Espai Sant Domènec de Tortosa


L’organització dels CSIT World Sport Games 2019, que s’han de disputar a Tortosa i en diversos municipis del conjunt de les Terres de l’Ebre, ha fet un pas més amb la constitució de les subseus i la signatura del conveni per a la creació del comitè organitzador. Els municipis d’Amposta, Deltebre, Gandesa, Móra d’Ebre i Sant Carles de la Ràpita seran subseus i acolliran la celebració d’activitats esportives en diferents disciplines. El dissabte 2 de desembre es va fer la signatura oficial del protocol en un acte institucional a l’Espai Sant Domènec, on aquests municipis es var constituir oficialment en subseus dels jocs. L’acte va comptar amb la presència del Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, la representant del CSIT, Valeria Gherardini, els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, Amposta, Adam Tomàs, Deltebre, Lluís Soler, Gandesa, Carles Luz, Sant Carles de la Ràpita, Josep Carles Caparrós, i la regidora de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Maria Rodríguez. en representació de l’alcalde, Joan Piñol.

El titular d’Esports del Govern català va destacar el repte que suposa per a Tortosa, les Terres de l’Ebre i el conjunt de Catalunya l’organització d’aquests jocs. "Com a país, des de les olimpíades de Barcelona 92, tenim un prestigi internacional en l’organització d’esdeveniments esportius. Estic convençut que aquests també seran uns jocs referents." Figueras va agrairla generositat dels municipis ebrencs que acolliran com a subseus diferents competicions.

L’alcalde de Tortosa va reiterar l’oportunitat que representa aquest esdeveniment per a Tortosa i l’Ebre en l’àmbit de l’esport, però també en el de la promoció turística i la cohesió social. "Volem fer els millors jocs de la història del CSIT", va afegirBel, després d’agrair el compromís dels alcaldes del territori, dels consells esportius, de la Generalitat i de la UCEC. L’alcalde va afegir que els jocs de 2019 comptaran amb un equip de voluntaris que han de contribuir a l’èxit de l’esdeveniment. Ferran Bel també va tindre paraules de record per als membres del govern empresonats i ha desitjat que es recuperi ràpidament la normalitat institucional i democràtica al país.

El president de la UCEC va avançar que abans dels jocs de 2019, en què es preveu la participació d’uns 7.000 esportistes, hi ha els jocs esportius populars, que se celebraran l’any vinent a Tortosa, i on es preveu l’assistència d’entre 3.500 i 4.000 esportistes. Jaume Domingo va dir que l’esforç organitzatiu és molt important ja que "ens exigim uns estàndards de qualitat molt elevats". En aquest sentit va expressar l’intens treball d’equip que hi ha, des del primer dia, al darrera de la organització dels CSIT de Tortosa 2019. Finalment, la representant internacional del CSIT, Valeria Gherardini, va recordarla trajectòria d’un organisme, format per 42 països, que treballa per la millora de la cohesió social mitjançant l’esport amateur. Gherardini vha dir que l’elecció de Tortosa i Terres de l’Ebre com a seu de la propera edició dels jocs es va produir gràcies a la infrastructura esportiva, la capacitat d’acollida del territori, la referència de Barcelona, però sobretot "per l’aposta i el treball conjunt del territori i les institucions".


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info