CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta se suma per 8è any consecutiu a la campanya «Els bombers i bomberes t'acompanyen a donar sang»

La vuitena jornada ’Els bomber i bomberes t’acompanyen a donar sang’ a Amposta serà el proper 16 de març a la Lira Ampostina i hi haurà activitats al carrer

etiquetes   noticies, ciutat, solidaritat, voluntariat, amposta

9/3/2022

Amposta se suma per 8è any consecutiu a la campanya «Els bombers i bomberes t’acompanyen a donar sang» | Amposta.info


Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la 8a edició de la campanya "Els Bombers i les Bomberes t'acompanyen a donar sang", que aquest any reprèn les activitats al carrer i les exhibicions de vehicles del cos de Bombers; ajornades per la pandèmia, i que pretenen assolir 4.000 donacions a tot el país. A Amposta, on es realitza la jornada des del primer any, se celebrarà el dia 16 de març a la Lira Ampostina, de 9.30h a 13.30h i de 17h a 21h. Com ja és habitual, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat.

Des del 2015, a Amposta s'han registrat més d'un miler de donacions. El 2017 va ser l'any en què se'n van registrar més (191), seguit del 2019 (185). Per aquesta edició s'espera assolir aquestes xifres.

Del 4 de març al 8 d'abril s'espera que prop de 4.000 vinguin a donar sang a les més de 40 campanyes que hi ha repartides per tot el territori. Aquestes donacions són imprescindibles per remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, quan acostumen a baixar al voltant del 25%.


La festa de donar sang

Els protagonistes del cartell d'enguany són bombers i bomberes del parc de Cerdanyola, donants i professionals del Banc de Sang. Amb aquesta imatge s preten que donar sang torni a ser una festa. Tot i que les donacions han estat imprescindibles en tot moment, ara, després de dues edicions marcades per les restriccions de la pandèmia, es torna al carrer i s torna a fer que aquest acte solidari sigui un moment bonic, festiu i d'alegria. En aquesta edició s'hi han implicat 38 parcs de bombers que ajudaran a omplir de donants més de 40 campanyes arreu de tot el territori català.

A més, la iniciativa engegada ara fa set anys pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s'han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d'espais a tots els municipis.


Dona sang i ajuda a les persones ateses a Sant Joan de Déu

Totes les persones que vinguin a donar sang rebran un obsequi solidari. Enguany, comptarem amb un detall 100% solidari; un punt de llibre que es converteix en una llavor que es pot plantar, cuidar i fer créixer. Amb cada donació de sang s'ajudarà a millorar i reescriure la vida de les persones ateses als centres Sant Joan de Déu.


Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal d'assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info