Eports Ample de Banda i Internet

Amposta presenta la programació de la temporada d'arts escèniques 2022

Setze espectacles de teatre, música i circ, al cartell de la temporada d’arts escèniques d’Amposta

etiquetes   noticies, cultura, teatre, temporada arts esceniques

1/2/2022

Amposta presenta la programació de la temporada d’arts escèniques 2022 | Amposta.info Amposta presenta la programació de la temporada d'arts escèniques 2022


Sis espectacles familiars, set obres de teatre, una actuació de circ internacional i un concert, a més de la novena edició del Festival Internacional de Teatre i Circ, formen la programació de la temporada d'arts escèniques del 2022 d'Amposta. Setze esdeveniments en total que portaran a la capital del Montsià artistes reconeguts als escenaris d'arreu del país, una companyia internacional i dues obres locals. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, destacava la normalitat amb la qual han treballat en la temporada de teatre: "Esperem poder tirar endavant totes les obres que hem previst, perquè hem treballat pensant en totes les mesures corresponents, però també amb la previsió de poder seguir amb un aforament del 100% com el que tenim ara. Aquesta normalitat es nota també al pressupost anual, ja que hem augmentat un 17% la partida de cultura respecte a l'any passat". Tomàs afirmava també que "volem que Amposta segueixi sent un referent cultural. Dissabte vam celebrar la primera Nit de Cultura, fet que mostra la bona salut cultural que tenim a la ciutat, i la temporada de teatre és una branca de la qual ens sentim molt orgullosos".

Per la seva banda, la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, detallava que "la temporada d'arts escèniques d'aquest any va iniciar-se amb l'espectacle de teatre familiar "Elmer, l'elefant de colors", el passat 8 de gener, i clourà al novembre amb l'obra "Sólo llamé para decirte que te amo", entre les quals hi haurà teatre per a tots els públics i gustos, perquè volem que tothom descobreixi la màgia del teatre". Martí destacava l'obra "Ximpanzé", programada per al 13 de febrer, com una actuació transgressora sobre l'embaràs d'un home transsexual. "Aprofitem que el 2021 era l'Any de la Diversitat per seguir treballant aquests temes a la ciutat", deia la regidora. Una altra obra que remarcava al calendari teatral era "Victoria viene a cenar", el 13 de març, una obra que, segons Martí, està triomfant als escenaris de Madrid. "Vam decidir que era convenient portar-la, ja que una de les actrius principals és ampostina", explicava. També amb un fort component local hi ha les obres "Femin(ismes)" de Cia. Sinergia, el 16 de febrer, o "Lorca Live" de DH Company, el 5 de juny, que ara tindran un lloc a l'escenari de l'auditori de La Unió Filharmònica.

Finalment, dins del Pla d'Impuls del Circ també farà parada a Amposta l'espectacle "Double You" de la companyia Be Flat de Bèlgica, el 10 de juliol al parc dels Xiribecs. Una actuació de circ que inaugurarà una gira que Be Flat farà per tota Catalunya.

Les entrades ja es poden comprar a l'oficina de Turisme, Cultura i Festes, de dimarts a divendres de 9.30 a 13.30 h, o en línia a www.amposta.cat/vendaentrades, excepte les de teatre familiar, que es venen a www.xarxaamposta.fila12.cat.

Podeu consultar totes les obres al dossier que trobareu en aquest enllaç.


Per: RedaccióEbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info