SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta posa en marxa la primera línia de bicibus de les Terres de l'Ebre

El bicibus és una iniciativa organitzada per mares i pares d’alumnes, la comissió ambiental de l’escola Consol Ferré i amb la col·laboració de l’associació Viure en bici

etiquetes   noticies, ciutat, sostenibilitat, societat, amposta, bicibus

20/4/2021

Amposta posa en marxa la primera línia de bicibus de les Terres de l’Ebre | Amposta.info


El divendres 23 d'abril es posarà en funcionament la primera línia del bicibus d'Amposta. El bicibus o busbici és una iniciativa organitzada per mares i pares d'alumnes, la comissió ambiental de l'escola Consol Ferré i amb la col·laboració de l'associació local Viure en bici, i que té per objectiu fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport per anar a l'escola.

El bicibus és un itinerari amb parades o punts de trobada on els ciclistes s'aniran agrupant, i tots junts ens desplaçarem fins a l'escola. L'objectiu és trobar-se i anar tots junts, per a donar suport i confiança a aquelles persones menys acostumades, i a les xiquetes i xiquets, perquè, en grup, s'hi va més segurs.

Inicialment hi haurà una línia de busbici un dia a la setmana (divendres), i poc a poc s'aniran ampliant línies i dies.


Qui pot unir-se al busbici?
Qualsevol alumne de l'escola Consol Ferré acompanyat de la seva mare, pare o tutor. Els adults que vagin en grup al busbici no es faran responsables de xiquetes o xiquets menors d'edat que no vagin acompanyats.


Com m'apunto al busbici?
Per a poder formar part del busbici s'ha de manifestar la voluntat de fer-ho. Requereix inscripció al formulari d'alta al busbici. En breu hi haurà responsible una App pel mòbil per agrupar la informació de projecte, respondre preguntes freqüents o, per descomptat, permetre als pares veure les rutes ja existents i quants nens hi ha ja apuntats en cadascuna d'elles. Però fins aleshores es funcionarà per un grup de WhatsApp.


Quin preu té?
El busbici és gratuït, ja que no és un servei de l'escola ni de cap empresa o entitat. Són mares i pares que ens troben per anar junts a l'escola en bici.


Que són les parades i els horaris?
Les parades són llocs on el grup s'atura fins a l'horari de sortida. Està calculat per arribar a hora a l'escola, per tant, s'ha de ser molt puntual. Qui no està a l'hora perd el bus. Cada línia tindrà les seves parades i horaris, i la darrera parada sempre serà l'escola.


Quins trajectes es fan?
El busbici només funciona en el trajecte d'anada a l'escola, en divendres, al matí (8.50 h) i a la tarda (14.50 h). La tornada (escola a domicili) inicialment és lliure, atenent que sempre hi ha diferents necessitats familiars. En tot cas, segur que sempre hi haurà algun membre del busbici que farà el recorregut a la inversa.


Com ens desplacem?
Evidentment en bicicleta, ja sigui amb el menor portat a la bicicleta de l'adult o bé amb el menor en la seva pròpia bicicleta. Els menors han de portar casc.


I si la línia o parada està lluny del meu domicili?
Pot passar que les parades de la primera línia de busbici puguin quedar lluny del domicili. En aquest cas hi ha dos opcions: la primera és buscar la parada més propera i fer una mica més de trajecte; i la segona, explica'ns on vius i en la mesura de lo possible intentarem crear una altra línia. Crear una línia vol dir buscar l'itinerari més segur (no sempre el més curt), i requereix d'una mica de temps i dedicació, però segur que ho podem fer. Si vols venir al busbici però prefereixes esperar a tenir una parada més prop, reompli el següent formulari que ens ajudarà a programar aquesta nova línia.


Quines obligacions tindré?
El busbici és voluntari, per tant no tens cap obligació d'assistir. Només has de fer-te responsable del menor/s que acompanyis, i sobretot, ser puntual. També, si has informat que vindràs i finalment no pots, agrairem que ho notifiquis amb el màxim temps possible.


Mapa, parades i horaris


Per: Redacció


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info