Eports Ample de Banda i Internet

Amposta, un dels municipis de més de 5.000 habitants amb un índex de segregació escolar baix

Amposta té un nivell baix de segregació escolar, havent millorat les dades, tant de primària com de secundària

etiquetes   noticies, ciutat, formació, amposta, inclusio

2/3/2023

Amposta, un dels municipis de més de 5.000 habitants amb un índex de segregació escolar baix | Amposta.infoL’informe l’ha elaborat la Fundació Bonfill


El març del 2019, Amposta va signar el Pacte contra la segregació escolar, impulsat des del Síndic de Greuges, conjuntament amb el departament d'Educació, amb la voluntat de promoure la coresponsabilitat dels diferents actors que intervenen a l'hora de combatre la distribució desigual de l'alumnat entre els centres educatius d'un territori, la qual cosa afecta els resultats educatius de l'alumnat i la futura inserció laboral.

Quatre anys després, les polítiques municipals impulsades des de l'Ajuntament, han tingut els seus fruïts. I és que, segons l'últim informe de la Fundació Bonfill de l'evolució de la segregació escolar entre municipis de 5.000 habitants, Amposta té un nivell baix de segregació escolar, havent millorat les dades, tant de primària com de secundària. Així, la capital del Montsià està dins del 69% de municipis de més de 5.000 habitants que han millorat les dades de primària entre els cursos 18/19 i 22/23, i el 68% de municipis que ha millorat a secundària.

Quant a l'índex de dissimilitud, és a dir, aquell que indica el percentatge d'alumnes d'origen estranger que haurien de canviar de centre educatiu perquè tots els centres del municipi tinguessin la mateixa composició social, a Amposta és d'un 26% a primària i un 16% a secundària, situant-se per sota del 30% i del 20% respectivament, que és la franja de nivell de segregació baix.

L'alcalde, Adam Tomàs, valora molt positivament la notícia i referma el compromís de l'administració local per seguir treballant per la igualtat d'oportunitats de tothom. Per la seva banda, la regidora d'Educació, Núria Marco, posa en valor les actuacions impulsades des de l'Ajuntament per treballar en la millora dels índex i lluitar contra la segregació. "Per una banda, des de l'Oficina Municipal d'Escolarització gestionem la matrícula viva equilibradament i informar i acompanyar les famílies en el procés de preinscripció escolar", explica. A més, en col·laboració amb el departament d'Educació de la Generalitat i l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament, cada cop que es necessari s'activa la unitat de detecció d'alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, s'ha creat la Taula de Planificació Local i la Comissió de Participació per treballar l'ajustament de l'oferta de places i est reballa amb la Comissió de Garanties d'Admissió per implementar el nou Decret d'Admissió i la reserva de places.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info