Centre Òptic l´Esguard. Gratis el teu líquid de manteniment de lents de contacte

Amposta inicia els tràmits per recuperar els nius de metralladores de la Guerra Civil

Es farà la restauració dels nius mitjançant un camp de treball amb joves, dintre el pla de recuperació d’espais de memòria històrica de la ciutat

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, patrimoni, turisme

25/3/2021

Amposta inicia els tràmits per recuperar els nius de metralladores de la Guerra Civil | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta iniciarà, en el proper ple ordinari del mes de març previst per al 29 de març, el tràmit per declarar els nius de metralladores Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Aquests dos nius estan situats a la part del darrera del cementiri municipal. Amb aquesta catalogació es protegiran aquests nius de metralladores i per tant, no es podran fer modificacions que alterin o destrueixin els nius.

Paral·lelament, també s'ha demanat fer una restauració d'aquests espais amb camps de treball, impulsats pel COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre) i la fundació Josep Carol. Els treballs seran efectuats per joves menors de 18 anys durant 15 dies d'aquest proper estiu. L'Ajuntament d'Amposta, per la seva banda, els proporcionarà un lloc on dormir i el material necessari per dur a terme les tasques. Aquest projecte forma part del pla de recuperació d'espais de memòria històrica de la ciutat.

Els dos nius de metralladores blindats es troben ubicats, un a la sortida de la ciutat, concretament damunt d'un vial, de l'anomenat Camí de les Tosses que es dirigeix a la carretera C12 i l'altre, mig soterrat en un petit parc situat a l'entroncament entre els carrers de la Mina i de la República (juntament amb aquest, hi havia un altre proper, però sembla que amb la urbanització d'aquesta zona de la ciutat, va desaparèixer). Tot i ser construccions poc sòlides, "perduren com a elements de la memòria històrica de la Guerra Civil a Amposta i és per això que cal preservar-los", explica Inés Martí, regidora de Cultura i Memòria Històrica.


Per: Redacció

Foto: Ajuntament d’Amposta


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info