CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans

Era una de les necessitats sorgides del Pla d’envelliment km 0 de l’àrea de Serveis Socials

etiquetes   noticies, ciutat, societat, serveis socials, amposta

22/4/2022

Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans | Amposta.info Amposta impulsa un curs de prevenció de maltractament a persones grans


Professionals de diferents sectors participen en la formació de detecció, avaluació i abordatge de situacions de maltractament a persones grans. "Des de l'Ajuntament hi ha una aposta ferma en fomentar la formació per millorar els serveis a les persones a la nostra ciutat", explicava la regidora de Serveis Socials, Susanna Sancho, qui afegia que "treballar en la formació conjunta entre els diferents agents implicats és vetllar per la qualitat del treball tècnic i per la garantia d'uns serveis públics de qualitat". El curs, que es va iniciar aquest dijous a la sala km 0 de l'Oficina de Turisme, està impulsat per l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament en el marc del Pla d'envelliment km 0.

La finalitat d'aquest curs és formar el màxim nombre de professionals en prevenció, detecció, avaluació i abordatge de possibles situacions de maltractament a persones grans, així com establir les bases per a la creació d'un espai de treball conjunt, interdisciplinari i de cooperació entre els diferents serveis i professionals del municipi i del territori. En aquesta formació, que té una durada de 15 hores, participen 43 professionals d'una quinzena de serveis diferents de l'àmbit sanitari, jurídic, social i dels cossos policials.

L'any 2021, des de l'Àrea de Serveis Socials i Serveis a les persones es va iniciar la diagnosi del Pla d'envelliment km 0 amb professionals, persones grans, familiars cuidadors i persones cuidadores tant professionals com no professionals. D'aquestes sessions va sorgir, entre altres, la necessitat de realitzar una formació sobre aquesta temàtica.

Des de Serveis Socials de l'Ajuntament es treballa per formar als professionals i a la ciutadania en diferents camps que els permetin millorar l'atenció a les persones. La setmana vinent, per exemple, s'ha organitzat un curs per a la prevenció de drogodependències dirigit al professorat de secundària; mentre que l'any passat es va dur a terme una jornada sobre la detecció i intervenció en assetjament sexual en la infància per a personal de l'àmbit socioeducatiu.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info