EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta homenatja l'artista i activista social Mari Chordà amb una plaça amb el seu nom

És la plaça on està el Centre d’Arts lo Pativenda, del 12 al 14 de novembre

etiquetes   noticies, ciutat, societat, cultura, amposta

2/11/2021

Amposta homenatja l’artista i activista social Mari Chordà amb una plaça amb el seu nom | Amposta.info


Visiblement emocionada, Mari Chordà va presidir dijous 28 a la tarda l'acte de col·locació de la placa a la plaça de davant del Centre d'Arts Visuals lo Pati que ara ja du el seu nom. Un reconeixement a la seva trajectòria com a artista multidisciplinar, destacant com a pintora, però també com a escriptora, poeta, escultora, i activista social i feminista. Chordà va aprofitar per reivindicar la cultura com una eina completament necessària per a garantir la llibertat de les persones i va posar en valor allò que va suposar la creació del Llar en ple franquisme. "Estic convençudíssima que al Llar ens vam fer més persones", va dir. En el seu discurs va aprofitar també per reivindicar la necessitat que hi haja més noms de dones que siguin protagonistes dels carres. "Ens calen més noms de dones al nomenclàtor, va dir; no han de ser ni santes ni reines, i potser tampoc artistes. Poden ser també arrossaires, cuineres, modistes,...", va assenyalar.

Chordà, acompanyada per amistats i persones del món de la cultura de la ciutat, va treure pit del fet de ser ampostina,  "haver nascut a Amposta és un honor que agraeixo als meus pares", va dir i va recordar la necessitats que aquests reconeixements a persones rellevants per a la vida de la ciutat s'han de fer en vida.

La comissió del Nomenclàtor va proposar posar nom de Mari Chordà a aquesta plaça de la ciutat després que una estudiant de segon de batxillerat, Eulàlia, presentés una instància fent constar que a la ciutat hi havia molts pocs noms de dones. Va proposar el nom de Mari Chordà perquè el seu treball de recerca se centrava en la seua figura com artista i activista.

Després dels parlaments i destapar la placa, l'acte va cloure amb música i un breu recital per part de diversos membres dels Dimarts al Llar.


Per: Redacció

Fotos: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info