EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta crearà un circuit turístic per posar en valor la façana fluvial

Els Plans de Sostenibilitat Turística del Fons Next Generation han atorgat a Amposta una subvenció de 2M € per al projecte de creació d’un circuit turístic fluvial per posar en valor la façana fluvial de la ciutat

etiquetes   noticies, ciutat, turisme, amposta, riu ebre, delta ebre, terres ebre, val de zafan, via verda, turisme fluvial

23/12/2021

Amposta crearà un circuit turístic per posar en valor la façana fluvial | Amposta.info Façana fluvial d’Amposta


Els Plans de Sostenibilitat Turística del Fons Next Generation han atorgat a Amposta una subvenció de 2M € per al projecte de creació d'un circuit turístic fluvial per posar en valor la façana fluvial de la ciutat. El projecte, que ja està incorporat al projecte de pressupostos per al 2022 (que es portaran a votació el dilluns 27 de desembre), inclou dues grans actuacions: l'adquisició d'una embarcació ecològica 100% elèctrica per un valor de 745.000 euros i la rehabilitació de les cases del Castell amb un valor de 887.000 euros. També inclou 140.000 euros per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics; prop de 140.000 euros per a l'habilitació d'infraestructura ciclista a la ciutat, 245.000 per actuacions de transició digital i 43.000 euros per seguiment i avaluació del projecte. "Estem molt satisfets per l'obtenció d'aquesta subvenció", assenyala l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, "perquè estem convençuts que ens permetrà seguint posant en valor la façana fluvial d'Amposta i aprofitant el riu com un dels millors atractius turístics fluvials". "Es un projecte molt transformador i no només per Amposta, sinó per altres municipis de les Terres de l'Ebre", ha afegit.

Així, amb aquesta subvenció, l'Ajuntament comprarà una embarcació fluvial elèctrica, la gestió de la qual després traurà a concurs la gestió perquè sigui un operador turístic qui ofereixi els diferents paquets. També rehabilitarà les tres cases del complex del Castell, ja propietat de l'Ajuntament, amb la voluntat que s'instal·li algun projecte de restauració, "tot i que estem oberts a altres possibilitats", ha dit l'alcalde.

Tomàs recorda que l'Estat, a través dels fons Next Generations, finança pràcticament el 100% d'aquesta actuació. L'Ajuntament només haurà d'assumir l'IVA de tot el projecte.


Val de Zafán

Aquest projecte, que inclou també infraestructura ciclable a la ciutat, també lliga amb l'altre projecte al qual optava Amposta a través de la Diputació de Tarragona i que ha rebut 5M € dels Fonts Next Generation. És el projecte d'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, liderat per la Diputació de Tarragona, amb col·laboració amb els ajuntaments d'Amposta, la Ràpita, Roquetes i Tortosa. Aquest projecte vol ampliar la Via Verda entre aquests municipis (23,74 km), amb un pressupost de 6,3M €. En el cas d'Amposta, es preveu l'execució del projecte de millora de la mobilitat a l'entorn urbà d'Amposta.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info