SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta commemora el Dia Internacional per la Conscienciació i Visibilització del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal

La plaça Ramon Berenguer IV va acollir la I Diada en record a les nostres libèl·lules, el dissabte 15 d’octubre

etiquetes   noticies, ciutat, societat, amposta

17/10/2022

Amposta commemora el Dia Internacional per la Conscienciació i Visibilització del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal | Amposta.info Un dels actes més emotius de la trobada va ser l'enlairament de globus blancs en memòria als infants


Amposta va acollir la I Diada en record a les nostres libèl·lules per commemorar el Dia Internacional per la Conscienciació i Visibilització del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, aquest dissabte. Organitzat de forma conjunta entre l'Ajuntament d'Amposta i l'associació Libèl·lules dels estels, des de les sis de la tarda la plaça del Mercat va acollir activitats per visibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre el dol gestacional, perinatal i neonatal. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, destacava la rellevància de la diada: "És important que totes les persones puguem conscienciar-nos i sensibilitzar-nos amb les famílies que han passat per un dol gestacional, perinatal o neonatal, per això aquestes activitats estan obertes a totes les persones, hagin patit o no aquest tipus de pèrdua".

Per la seva part, la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, recordava que des de l'Ajuntament fa algun temps que es treballa amb Libèl·lules dels estels per engegar dos projectes en aquesta línia: "Per una banda, estem creant un registre per totes aquelles criatures que han mort de forma prematura abans de néixer, un recurs que fins ara no existeix i, per tant, si un infant mor abans de néixer no consta a cap lloc". Ferré explicava també que, durant aquest curs, ESARDI i l'Escola Agrària d'Amposta posaran en marxa un projecte d'espai de dol gestacional, perinatal i neonatal al cementiri municipal. Un cop presentades les iniciatives, seran les famílies qui escolliran el resultat a través d'un procés participatiu.

Des de Libèl·lules dels estels, la presidenta Trini Lleixà i la secretària Teresa Domingo, incidien en la necessitat de visibilitzar aquest tipus de dol. "Encara s'ha de trencar aquest tabú", reivindicaven, agraint la implicació tant del consistori com de les entitats que van col·laborar en l'acte.

En el marc de la diada es va organitzar un taller de manualitats amb la col·laboració de l'associació Engalanats on els xiquets i xiquetes van poder crear una libèl·lula decorativa. Més tard, es va llegir el conte 'Pressa per néixer', a càrrec de l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta. Un dels actes més emotius de la trobada va ser l'enlairament de globus blancs en memòria als infants, activitat que es va realitzar amb l'acompanyament musical de la coral Aquae de la Unió Filharmònica d'Amposta i la coral de la Lira Ampostina. A més, durant tota la nit, el Mercat municipal es va il·luminar de lila per commemorar aquest dia.

Libèl·lules dels estels va néixer l'any 2021 amb la voluntat d'acompanyar a les famílies que han passat per un dol gestacional, perinatal o neonatal. Actualment, donen suport a més de 40 famílies d'arreu de les Terres de l'Ebre i Baix Maestrat.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info