SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta, ciutat pilot del Passaport Edunauta

Amposta ha estat escollida com un dels 14 territoris de Catalunya que posarà en marxa aquest passaport en una prova pilot que començarà a funcionar a partir del segon trimestre del curs escolar 2020-2021

etiquetes   noticies, ciutat, educació, amposta

23/11/2020

Amposta, ciutat pilot del Passaport Edunauta | Amposta.info Mirador a l'aiguamoll de l'Embut


Ampliar les oportunitats educatives i d'acreditació dels aprenentatges fora de l'escola per a infants de 3 a 12 anys disminuint també la bretxa d'aprenentatge per als infants més vulnerables. Aquest és el principal objectiu del Passaport Edunauta, un projecte de la Fundació Bofill, entitat que lluita contra les desigualtats socials a Catalunya a través de l'educació, i la Cooperativa +Educació, entitat pionera en el desenvolupament dels passaports d'aprenentatge fora de l'escola. Amposta ha estat escollida com un dels 14 territoris de Catalunya que posarà en marxa aquest passaport en una prova pilot que començarà a funcionar a partir del segon trimestre del curs escolar 2020-2021.

La regidora d'Educació, Núria Marco, i la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, han presentat aquest projecte a la premsa. "El Passaport Edunauta és una eina per fomentar l'equitat educativa dels infants en el temps fora de l'escola, generar oportunitats d'aprenentatge i disminuir la bretxa d'aprenentatge per als infants més vulnerables", ha explicat Marco. Així, el Passaport Edunauta consisteix en un llibret físic en què cada xiquet/a rebrà un segell per participar del catàleg d'activitats proposades i podrà fer com una mena de diari d'aprenentatge, descrivint l'activitat en què ha participat, la temàtica concreta i què ha après. D'aquesta manera, es reconeixen tots els tipus d'aprenentatges que els infants fan també fora de l'escola: a casa amb la família, a la biblioteca, al museu, en activitats esportives, entre altres. "Els distribuirem a través de les escoles d'educació infantil i primària perquè siguin elles qui les facin arribar a l'alumnat", ha explicat la regidora, "i els hi presentarem perquè ho vegin com una eina interessant que puguin treballar a les hores de tutoria".

La crisi sanitària també ha afectat la implementació d'aquesta eina, que estava projectada per a iniciar-se al setembre del 2020 amb totes les activitats culturals, lúdiques, esportives,... que realitzés l'Ajuntament d'Amposta. "Ara, a partir del segon semestre de curs es començarà amb aquelles activitats que es realitzen a la Biblioteca Comarcal", explica Marco, "i seran per a uns nivells educatius específics". A mesura que la situació sanitària ho permeti, s'anirà ampliant l'oferta amb altres activitats culturals i esportives. "També farem difusió perquè s'hi sumin al màxim d'agents educatius de la ciutat possible", diu la regidora.

El Passaport Edunauta és una eina més del desenvolupament de l'Educació 360 a Amposta, "un dels nostres eixos de govern i l'actuació 64 del nostre Pla d'Acció Municipal". "Es tracta d'entendre l'educació a tempos complet amb aprenentatges fora de l'escola", recorda la regidora, "un compromís que també forma part de l'Agenda 2030, amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i promovent oportunitats d'aprenentatge per a tothom al llarg de tota la vida".


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info