BIGMAT CITY AMPOSTA

Amposta celebra la Festa del Mercat més participativa

La participació d’aquesta onzena edició de la Festa, malgrat que el temps no ha acompanyat gaire, ha estat molt elevadada

21/5/2019

Amposta celebra la Festa del Mercat més participativa | Amposta.info


Durant tres dies, Amposta s'ha traslladat als inicis del segle XX amb l'onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que va tenir lloc del 17 al 19 de maig. «Tot i que el temps no acompanyava gaire, ja es va poder veure el divendres que la Festa començava amb una participació molt elevada i amb molta més gent vestida que en les altres edicions. I això s'ha reafrmat el dissabte i el diumenge. La gent del poble s'ha entregat a la Festa vestint-se d'època i participant activament, a més de tots els visitants que han vingut de fora, inclòs d'altres països com França o Portugal, amb caravana o autobús. M'atreviria a dir que ha estat una de les millors edicions», apunta l'alcalde, Adam Tomàs.

Aquesta any la festa de recreació històrica d'Amposta ha volgut rendir un homenatge a la cultura musical de la ciutat, recreant al compositor Joan Suñé, creador de l'himne ‘Oh! Amposta', com a pregoner. Així, una de les novetats va ser el nou himne de la Festa, compost per l'ampostí Tomàs Simón, qui també es va encarregar de fer el paper del Mestre Suñé com a pregoner de la Festa. Una altra de les novetats va ser la sortida del carro mortuori restaurat o la primera edició del premi de caracterització en record a José Tomàs Reverté, que va guanyar l'ampostí Pere Luque vestit de naturalista francès.


Amposta celebra la Festa del Mercat més participativa | Amposta.info


Lo Passeig i el piromusical, l'acomiadament de la festa

La Festa del Mercat va arribar al seu final el diumenge 19 de maig amb Lo Passeig i el piromusical, dos actes que es van estrenar l'any passat amb motiu de la desena edició i que s'han incorporat al programa de la Festa. «Lo Passeig és una forma d'agrair públicament la participació de totes les persones i entitats que han col·laborat en la Festa. Al darrere de la Festa del Mercat a la Plaça hi ha un equip que ha treballat colze a colze, però també molta gent de la ciutadania que s'ha implicat no només els dies previs sinó també coordinant-se durant els dies de la Festa», ha apuntat la regidora de Cultura i Ensenyament, Inés Martí.

A les dotze menys quart de la nit, un castell de focs acompanyat de cançons com el nou himne o la música de les Varietés, va tancar de forma emotiva, un any més, aquest viatge al segle XX que representa la Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info