EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta celebra el Dia Mundial del Teatre

L’Escola de teatre i circ d’Amposta se suma a aquesta commemoració que se celebrarà el dimecres 27 de març

22/3/2019

Amposta celebra el Dia Mundial del Teatre | Amposta.info


El dimecres 27 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial del Teatre. L’Escola de teatre i circ d’Amposta (EtcA) se suma a aquesta commemoració d’una manera ben especial. A tot Catalunya tindrà lloc una acció teatral creada a Amposta i s’ha convidat per a la lectura del manifest i per a la posterior classe magistral a la Cia. Zero en Conducta, una companyia que atresora tretze premis internacionals.

Una altra de les novetats d’aquest 27 de març a Amposta serà que es dóna a conèixer la programació dels Cursos d’Estiu de l’EtcA. Una oferta diversa, rigorosa i transversal en arts escèniques que aglutinarà una trentena de cursos durant les tres primeres setmanes de juliol.

En el transcurs de l’acte es presentarà un nou projecte transdisciplinari amb el que es portaran produccions creades a Amposta als principals festivals d’arts en viu.

Programa d’actes de celebració del Dia Mundial del Teatre a Amposta. 

A l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta 

  • 17.30 h - Performance "Som públic", a càrrec del grup juvenil de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta. 
  • 19.30 h - Parlaments i lectura del missatge internacional del Dia Mundial del Teatre a càrrec de la Cia. Zero en Conducta. Amb la presència del Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i Adam Tomàs, alcalde d’Amposta. 
  • 20.00 h - Masterclass: "La metàfora del moviment", a càrrec de la Cia. Zero en Conducta


Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre

Des del 1962 el Dia Mundial del Teatre se celebra anualment el 27 de març pels Centres ITI i la comunitat teatral internacional. Diversos esdeveniments teatrals nacionals i internacionals són organitzats per commemorar aquesta ocasió. Un dels més importants és la circulació del Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre a través del qual, per invitació de l’ITI, una figura important en el món comparteix les seves reflexions sobre el tema del teatre i la cultura de la pau. Aquest dia és una celebració per a aquells que veuen el valor i la importància de l’art com a "teatre", i vol ser un toc d'atenció als governs, polítics i institucions que encara no han reconegut el seu valor per a la gent i per als individus i no s’han adonat del seu potencial de creixement econòmic.

Des de la primera lectura el 1962 del Missatge Internacional pel poeta francès Jean Cocteau, personalitats com Laurence Olivier, Pablo Neruda, Richard Burton, Ellen Stewart, Wole Soyinka, Federico Mayor Zaragoza, Vaclav Havel , Ariane Mnouchkine o Darío Fo, han estat els encarregats de llegir anualment el manifest.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info