Jornada de portes obertes a BIGMAT CITY AMPOSTA

Amposta celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Des del 2006, la Biblioteca Comarcal Sebastiā Juan Arbķ, organitza diverses activitats per commemorar aquesta data, que se celebra cada 21 de febrer.

20/2/2017

Amposta celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna | Amposta.infoDemā se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i la Biblioteca Sebastiā Juan Arbķ ho celebrarā amb un acte que comenįarā a les 18.30 h a la sala d'adults amb la lectura de textos a cārrec d'alumnes del Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística, alumnes d'Esardi, de l'Escola d'Adults, de l'Institut de Tecnificaciķ, de l'Institut de Batxillerat Ramon Berenguer IV i d'Aprenentatge per Servei de l'IES Montsiā.

Seguidament, hi haurā una actuaciķ musical que en aquesta ocasiķ anirā a cārrec de Nika Zúņiga i per acabar, un berenar. També s'ha organitzat una mostra de murals confeccionats per alumnes dels centres educatius d'Amposta.

Segons les últimes dades d’estadística de poblaciķ, a Amposta hi ha 3.288 persones nouvingudes i procedents de 64 paīsos diferents.

Va ser el 2006, quan la Biblioteca Comarcal Sebastiā Juan Arbķ va comenįar a celebrar aquesta jornada, després que el 1999 la Conferčncia General de la UNESCO fixes la data del 21 de febrer com el Dia Internacional de la Llengua Materna per promoure la diversitat lingüística i cultural i el plurilingüisme i amb l'objectiu de preservar-la com a patrimoni comú de la humanitat.

L'efemčride també recorda els morts arran de la manifestaciķ que l'any 1952 va organitzar el Moviment per la Llengua Bengalí a la Universitat de Dhaka per reclamar els seus drets lingüístics. L'exercit paquistaní, que en aquell moment ocupava Bengala Oriental (avui Bangla Desh) va tirotejar els manifestants, causant diversos morts entre els estudiants i activistes.


EbreActiu, revista d’oci actiu


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info