EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna

Des del 2006, la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, organitza diverses activitats per commemorar aquesta data, que se celebra cada 21 de febrer.

20/2/2017

Amposta celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna | Amposta.infoDemà se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna i la Biblioteca Sebastià Juan Arbó ho celebrarà amb un acte que començarà a les 18.30 h a la sala d'adults amb la lectura de textos a càrrec d'alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística, alumnes d'Esardi, de l'Escola d'Adults, de l'Institut de Tecnificació, de l'Institut de Batxillerat Ramon Berenguer IV i d'Aprenentatge per Servei de l'IES Montsià.

Seguidament, hi haurà una actuació musical que en aquesta ocasió anirà a càrrec de Nika Zúñiga i per acabar, un berenar. També s'ha organitzat una mostra de murals confeccionats per alumnes dels centres educatius d'Amposta.

Segons les últimes dades d’estadística de població, a Amposta hi ha 3.288 persones nouvingudes i procedents de 64 països diferents.

Va ser el 2006, quan la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó va començar a celebrar aquesta jornada, després que el 1999 la Conferència General de la UNESCO fixes la data del 21 de febrer com el Dia Internacional de la Llengua Materna per promoure la diversitat lingüística i cultural i el plurilingüisme i amb l'objectiu de preservar-la com a patrimoni comú de la humanitat.

L'efemèride també recorda els morts arran de la manifestació que l'any 1952 va organitzar el Moviment per la Llengua Bengalí a la Universitat de Dhaka per reclamar els seus drets lingüístics. L'exercit paquistaní, que en aquell moment ocupava Bengala Oriental (avui Bangla Desh) va tirotejar els manifestants, causant diversos morts entre els estudiants i activistes.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info