Centre Òptic l´Esguard. Gratis les teves segones ulleres de sol (consulta condicions als nostres centres. Promoció vàlida fins al 10/9/2022)

Amposta celebra la cloenda de la campanya "Els bombers t’acompanyen a donar sang"

Durant tot el mes de març, la campanya haurà visitat un total de 20 municipis. Abans de la darrera campanya, ja s’han sumat 1.740 donacions de sang

27/3/2018

Amposta celebra la cloenda de la campanya "Els bombers t’acompanyen a donar sang" | Amposta.info


La campanya “Els Bombers t'acompanyen a donar sang” finalitzarà demà dimecres amb la col·lecta i acte de cloenda a Amposta, que serà el 20è municipi participant a l'edició d'enguany. Per primer cop, la campanya s'ha realitzat al llarg de tot un mes, amb una gran implicació dels ajuntaments, ciutadans i, per suposat, dels parcs de bombers.

A les 12:30h, a la zona exterior del Casal Municipal, se celebrarà l'acte de cloenda de la campanya de tot Catalunya amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Adam Tomàs, el director dels Serveis Territorials d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan, la directora de Donació i Comunicació del Banc de Sang i Teixits, Aurora Masip, el cap de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre, Eduard Martínez, i el cap del parc de Bombers d’Amposta, Joan Torrent.

Durant tot el dia, (de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores) es viurà una jornada de donació amb la participació dels bombers, que oferiran diverses exhibicions per a tots els públics i animaran a donar sang.


Més de 2.000 donants a la campanya

Abans de la campanya de tot el dia a Amposta, les 19 campanyes celebrades durant el mes de març han sumat ja 1.740 donacions de sang, amb un total de 1.984 persones que han volgut sumar-se a la donació. Amb aquestes xifres s'ha assolit l'objectiu d'apropar-se a les 2.000 donacions, tot i les inclemències meteorològiques viscudes durant el mes de març que han afectat a algunes de les campanyes. Destaca també la xifra de 426 donants nous, un 21,47% del total.


Quarta edició de la campanya

La campanya “Els Bombers t'acompanyen a donar sang” ha comptat amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s'han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d'entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En aquesta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats s'han fet a les seus dels mateixos consistoris.

Amb la suma de tots aquests elements i actors, la quarta campanya “Els Bombers t'acompanyen a donar sang” ha mantingut el seu ambient festiu, participatiu i social durant la jornada de donació de sang per tal d'ajudar en l'objectiu d'augmentar les reserves de sang a Catalunya.


Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya s'ha aconseguit incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal de mantenir en un bon nivell les reserves de sang a Catalunya.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.


Bombers amb Cor

Aquesta iniciativa va néixer a partir d'un grup de bombers de diferents àmbits i regions d'emergències que volen donar suport a la donació de sang. Bombers amb Cor és una iniciativa altruista d'un grup de professionals del Cos.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info