EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta celebra el 5è Dia de la Policia Local i Protecció Civil

La jornada reconeix la tasca dels agents d’ambdós cossos, així com de la ciutadania que en algun moment hi ha col·laborat

etiquetes   amposta, ciutat, seguretat

22/9/2023

Amposta celebra el 5è Dia de la Policia Local i Protecció Civil | Amposta.info


El Dia de la Policia Local i Protecció Civil ha celebrat la cinquena edició aquest divendres 22 de setembre a l'Auditori municipal. La jornada va nàixer el 2018 amb l'objectiu de reconèixer la feina d'aquells agents que han destacat per alguna actuació meritòria, alhora que per destacar la tasca del voluntariat de Protecció Civil i per la col·laboració ciutadana que reben els dos cossos.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, destacava que "aquesta jornada és important per positivar i encoratjar a la Policia Local a seguir treballant amb la mateixa professionalitat". El batlle afirmava que "quan tenim una plantilla de policia motivada i ben dotada, les xifres són més positives. En aquests moments, d'acord amb les últimes dades que s'han publicat, som la segona ciutat amb millors estadístiques pel que fa a fets delictius. De les ciutats de més de 20.000 habitants de la província, només Calafell ens passa davant, per això, si tenim dades, no ens podem deixar portar per sensacions". Tomàs detallava que, sempre segons el departament d'Interior de la Generalitat, la ciutat es troba en 45,9 fets delictius cada 1.000 habitants, amb un creixement de 8,6% fets delictius durant l'any passat respecte el 2021. "Altres ciutats com la nostra se situen al 25% i algunes al 60%. I aquestes dades només són possibles perquè algú ho fa possible, i aquesta és la Policia Local i els altres cossos de seguretat treballant de forma conjunta", reblava.

Per la seva part, l'inspector en cap de la Policia Local d'Amposta, Josep Massana, deia que "aquesta jornada és una parada en la nostra tasca diària i és de rebut reconèixer l'actuació, el sacrifici i l'esforç que tots els membres de la Policia Local realitzem dia rere dia per garantir la seguretat dels ampostins i ampostines i totes les persones que visiten la nostra ciutat".

Durant l'acte, es va fer un reconeixement a l'Associació de voluntaris de Protecció Civil, que aquest any celebra el seu 25è aniversari. A més, com cada any, també es va atorgar el diploma a dos voluntàries que se sumen al cos de Protecció Civil d'Amposta, Sabina García i Miriam Serrano.

En la part de les felicitacions, aquest any han sigut diversos agents els que han protagonitzat actuacions destacades. Per localitzar i detenir als autors d'un robatori amb violència i intimidació i recuperar els objectes robats, s'ha entregat una felicitació col·lectiva a un caporal i dos agents. La segona felicitació col·lectiva del dia va ser per la detenció d'una persona com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i la intervenció de substàncies estupefaents, també a un caporal i dos agents.

De manera individual, també van ser felicitats un caporal i quatre agents, per una actuació que va permetre detenir a quatre persones com a presumptes autors de diferents robatoris amb força i resoldre cinc fets delictius d'àmbit patrimonial.


Medalla d'Honor al Mèrit de Bronze

La cinquena edició del Dia de la Policia Local i Protecció Civil va cloure amb l'entrega d'una Medalla d'Honor al Mèrit de Bronze. Un reconeixement que es va atorgar a un caporal i un agent de la Policia Local per salvaguardar la vida d'una persona de 94 anys víctima d'un robatori amb violència. Una actuació on van poder detenir als dos autors, que posteriorment van ingressar a presó, per robatori amb violència, detenció il·legal i lesions.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info