AMPOSTA FAS GOIG

Amposta acull l'última reunió del projecte internacional de mentoria esportiva SportMe

La quarta trobada transnacional del projecte ha servit per definir les conclusions del projecte, que es presentaran en una jornada el 25 de novembre

etiquetes   noticies, ciutat, esport, amposta

16/9/2022

Amposta acull l’última reunió del projecte internacional de mentoria esportiva SportMe | Amposta.info


Amposta és la seu de la quarta i última reunió transnacional del projecte SportMe, una iniciativa que vol aprofitar la pràctica esportiva per afavorir la inclusió social dels joves en situacions de vulnerabilitat. Durant aquests cap de setmana, els visitants de Portugal i Regne Unit tornaran a visitar, com ja van fer l'any passat, les instal·lacions esportives de la ciutat, així com les iniciatives municipals per fomentar l'esport i els seus beneficis. Alhora, la visita servirà per definir les conclusions del projecte, que es presentaran en una jornada a la capital del Montsià, el 25 de novembre.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, explicava que "Des de l'Ajuntament volem destacar la reciprocitat que ha suposat participar-hi des del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre, fet que ens ha permès també mostrar-lo al món i que coneguin les accions que realitzem a Amposta per treballar l'inclusió social a través de l'esport". Tomàs reblava que "tot plegat s'alinea molt en tot el que estem treballant tant en l'Agenda 2030 com amb les eines que estem treballant des d'Educació, Serveis Socials o Infància". SportMe posa en valor l'esport per fomentar els hàbits saludables, la gestió emocional i l'adquisició de tècniques per al desenvolupament personal dels joves. El projecte té una durada de dos anys i s'han realitzat trobades a Portugal i a Bristol.

Des de Gentis, la coordinadora del projecte SportMe, Judit Rufí, explicava que el 25 de novembre es realitzarà una jornada de cloenda del projecte de mentoria esportiva, on es presentarà una guia metodològica i un vídeo amb els testimonis dels diferents clubs i participants de la iniciativa.


Cinc socis d'arreu d'Europa

SportMe compta amb cinc socis experts en el mentoratge de joves en risc d'exclusió social: AE2O – Associação para a Educação de Segunda Oportunidade (Escola de Segones Oportunitats) de Matosinhos, Portugal; Bristol City Robins Foundation i Boomstatsuma, ambdues de Bristol, Regne Unit; la Fundació Gentis i l'Ajuntament d'Amposta amb el Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre. El cap de Bristol City Robins Foundation, Chris Stenner, destacava el nivell de les instal·lacions esportives d'Amposta, una gran eina, apuntava, per realitzar la mentoria esportiva.

El projecte SportMe forma part d'Arrela't, la iniciativa que vol treballar, a través dels mentors i mentores, la inclusió social i comunitària dels joves amb risc d'exclusió social.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info