SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta acull la Marató de Donants de Sang amb l'objectiu de superar les 279 donacions

La Marató se celebrarà el dimecres 17 de novembre, durant onze hores ininterrompudes, de 10 a 21 hores

etiquetes   noticies, ciutat, solidaritat, amposta, donacio sang

8/11/2021

Amposta acull la Marató de Donants de Sang amb l’objectiu de superar les 279 donacions | Amposta.info


Els baixos de La Lira Ampostina acollirà una nova edició de la La Marató se celebrarà a la Lira Ampostina, el dimecres 17 de novembre de 10 a 21 hores. Onze hores ininterrompudes, de 10 de matí a 9 de la nit, amb l'objectiu de sumar més de 235 donacions de sang i 44 de plasma i augmentar les reserves del Banc de Sang. "És evident que les reserves de sang sempre són necessàries i, per tant, tirar endavant una activitat com aquesta de la mà del Banc de Sang i Teixits (BST) i l'Associació de Donants de Sang del Montsià és vital. Any rere any la ciutadania ha fet que Amposta acabi sent també un referent pel que fa a la quantitat de donacions de sang. Hem fet edicions de la Marató de Sang en Covid-19 que han estat un èxit, així que ara que estem dintre una certa normalitat esperem seguir amb aquesta dinàmica", reblava l'alcalde, Adam Tomàs.

La coordinadora de donacions del Banc de Sang i Teixits a Tarragona i Terres de l'Ebre, Núria Vilanova, agraïa la implicació de la ciutat en aquesta campanya, concretant que a mesura que baixa la incidència de la Covid-19, l'activitat als hospitals augmenta i pugen les necessitats de sang. "En l'últim mes, la transfusió ha augmentat un 30% respecte al 2020. Avui hi ha sang per als pròxims 6 dies, quan l'ideal és tenir-ne per a 10. D'aquesta manera, s'eviten grans acumulacions de persones", detallava.

Per poder donar, s'ha de reservar hora al web http://www.donarsang.gencat.cat/msangamposta


Donar sang, un imprescindible tot l'any

A Catalunya, cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions de sang. Ara els esforços se centren a mobilitzar la ciutadania perquè doni sang abans d'acabar l'any, uns mesos en què el fred i el mal temps dificulten la donació. És important mantenir unes reserves de sang estables poques setmanes abans de les vacances de Nadal, quan la donació baixa al voltant del 25%.


Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: 

  • Tenir més de 18 anys 
  • Pesar 50 quilos o més 
  • En cas de ser dona, no estar embarassada 
  • Per donar sang no cal estar en dejú

Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info