AMPOSTA FAS GOIG

Amposta acull l'exposició “Operació Aigua” d'Agbar per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

L’exposició es pot visitar al Museu de les Terres de l’Ebre fins al 24 de març

etiquetes   noticies, ciutat, sostenibilitat, exposicio, amposta

4/3/2021

Amposta acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics | Amposta.info


Amposta acull l'exposició “Operació Aigua” d'Agbar, companyia gestora del cicle integral de l'aigua al municipi, per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua.

L'exposició, que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta, es pot visitar des d'avui, 4 de març, fins al 24 de març, al Museu de les Terres de l'Ebre del municipi. L'exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar, i es pot visitar en el següent horari: de dimarts a dissabte, d'11 h a 14 h i de 17.30 h a 20 h; i diumenge, d'11.30 h a 14 h.

L'Operació Aigua” explica els usos i abusos que fem d'aquest recurs i l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que “més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable”. També, es visualitza que “més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües”. L'exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l'aigua”, “Com s'embruta l'aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

El director general d'Agbar, Emili Giralt, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l'aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l'emergència climàtica i social”. L'exposició és un exemple d'aquesta aposta, per això, ha animat les escoles a visitar-la, perquè “ens interpel·la davant l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l'aigua”. “L'aigua és un servei que hauria d'estar garantit per a tota la població”, ha refermat.

Així mateix, Giralt ha incidit que “cadascú de nosaltres té un paper important a jugar en el desafiament que suposa el canvi climàtic” i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

L'exposició “Operació aigua” d'Agbar ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí i Martorell, i visitarà una trentena de poblacions catalanes més en els pròxims dos anys. L'agenda es pot consultar al web de l'Efecte Blau.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info