EbreActiu, revista d´oci actiu

Alumnes de l'Institut Montsiā construeixen un aparcament mōbil de bicicletes i patinets

S’ha instalˇlat davant de l’edifici del Sindicat, ocupa una plaįa de cotxe i hi caben 8 bicicletes i 8 patinets

etiquetes   noticies, ciutat, formaciķ, ocupacio, amposta

8/2/2022

Alumnes de l’Institut Montsiā construeixen un aparcament mōbil de bicicletes i patinets | Amposta.info


Els alumnes de segon del Grau Superior de Fabricaciķ Mecānica i Manteniment i els alumnes del Grau Mitjā d'Informātica de l'Institut Montsiā han construīt el nou aparcament mōbil de bicicletes i patinets que des de la setmana passada s'ha instalˇlat davant de l'edifici del Sindicat. El projecte és fruit de la colˇlaboraciķ entre l'Ajuntament i l'Institut en el marc de l'FP Innova, el Programa d'innovaciķ i transferčncia de coneixement que vincula centres que imparteixen ensenyaments de formaciķ professional amb empreses i entitats per al desenvolupament de projectes d'interčs mutu que generin valor educatiu i empresarial.

Aquest dilluns al matí, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomās, acompanyat per la regidora d'Educaciķ, Núria Marco, el regidor de Serveis al Territori, Miquel Subirats, el director del centre, Carles Aņķ, el professor del departament d'Informātica, Gerard Vidal, i els alumnes de l'Institut Zakaria Oujana i David Reverté han presentat a la premsa aquesta nova plataforma. "Aquest projecte enllaįa dues de les nostres prioritats", ha dit l'alcalde, "per una banda la promociķ de la mobilitat sostenible, i per l'altra el fet que els centres educatius de la ciutat no siguin impermeables, sinķ que la seva activitat tingui una repercussiķ al territori que l'envolta".

Per la seua banda, el professor Gerard Vidal també ha valorat positivament la motivaciķ que suposa per als alumnes treballar amb projectes reals que després acaben repercutint a la ciutat. També ha explicat que van decantar-se per la construcciķ d'aquesta plataforma amb la voluntat de "conscienciar a la ciutadania de la importāncia que té la mobilitat sostenible". "La plataforma ocupa una plaįa de pārquing, i en canvi hi caben 8 bicicletes i 8 patinets elčctrics", ha dit, "és important que la ciutadania ocupi l'espai dels vehicles per fer una societat més sostenible". Una idea que també ha posat en valor l'alumne Zakaria Oujana, qui ha defensat la necessitat de la mobilitat sostenible. "No hem d'utilitzar tant el cotxe", ha acabat.

L'Ajuntament ja ha desenvolupat altres projectes d'FP Innova amb l'Institut Montsiā com el projecte d'atenciķ telefōnica a majors de 80 anys Bon dia, com estem? o la rehabilitaciķ d'un vehicle de la Policia Local per a l'entitat Engrescades.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info