AMPOSTA FAS GOIG

L'alumnat de Turisme proposen tres noms per al vaixell elèctric d'Amposta

La Perla, la Pontona i la Tina són els que passen a la fase de votació popular, que es durà a terme la primera quinzena d’abril

etiquetes   noticies, ciutat, turisme, riu ebre, amposta

14/3/2024

L’alumnat de Turisme proposen tres noms per al vaixell elèctric d’Amposta | Amposta.info


La Perla, la Pontona i la Tina. Són les tres propostes sorgides del procés participatiu entre l'alumnat del CFGS Guia, Informació i Assistències Turístiques i els del CFGS Gestió d'Allotjaments Turístics de l'Institut Montsià per escollir el nom del vaixell elèctric de la ciutat. La regidora de Turisme, Inés Martí, explicava que "hem volgut involucrar als centres educatius en aquest procés, sobretot els estudiants dels cicles formatius de Turisme, per dotar-los de l'oportunitat de participar en un projecte real i contribuir en l'activitat de la ciutat".

Segons els estudiants, després d'un llarg debat i un estudi previ de la navegació fluvial a l'Ebre i del patrimoni cultural i històric, els noms escollits fan referència a elements destacats de l'imaginari ampostí. En el cas de La Perla, s'homenatja la coneguda cançó popular dels Junior's, mentre que una pontona és un tipus d'embarcació flotant tradicional de l'Ebre, i el nom de Tina s'ha escollit com a diminutiu del gentilici d'Amposta, ampostina.

Del 2 al 15 d'abril serà el torn del vot popular. D'aquesta manera, els majors de 16 anys podran votar una de les tres opcions en línia, mitjançant la plataforma Decidim, o presencialment als punts habilitats a l'Ajuntament, al Casal Cívic Ruiz Salgado o al Sindicat. Alhora, l'alumnat dels centres educatius de primària, secundària i educació especial també votarà als centres, amb la col·laboració dels claustres.


Treballant en la posada en marxa del servei

Paral·lelament, des de l'Ajuntament s'ha creat el servei de turisme fluvial, necessari per poder posar en funcionament el vaixell, i es treballa en la licitació del servei per oferir rutes fluvials per promocionar i donar a conèixer l'entorn de la façana fluvial de la ciutat.

L'embarcació elèctrica i sostenible va arribar a Amposta l'octubre del 2023, 100% elèctrica i sostenible, té una capacitat màxima per a 120 persones i s'emmarca en el Pla de sostenibilitat turística d'Amposta. Va ser subvencionada en gran part pels Fons Europeus Next Generation dels Plans de sostenibilitat turística, destinats a fomentar el turisme sostenible.SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiançaPer: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info