EbreActiu, revista d´oci actiu

L'alumnat de 4t d'ESO de l'iTec desenvolupen un Projecte de Servei Comunitari sobre el Camí de Sirga

Han fet un estudi de la zona natural i definiran les necessitats i mesures a implementar per a la seva protecció. El Projecte de Servei Comunitari permet desenvolupar la competència social i ciutadana i permet l’alumnat analitzar el seu entorn i comprometre’s a millorar-lo

etiquetes   noticies, ciutat, educació, entorn, natura

16/12/2020

L’alumnat de 4t d’ESO de l’iTec desenvolupen un Projecte de Servei Comunitari sobre el Camí de Sirga | Amposta.info


La Junta de Govern Local del 14 de desembre, reunida de forma telemàtica, va aprovar el Conveni de col·laboració entre el departament d'Educació i l'Ajuntament d'Amposta en relació amb el Projecte de Servei Comunitari de l'Institut de Tecnificació. El Projecte de Servei Comunitari neix de la necessitat de promoure entre l'alumnat de tercer o quart d'ESO el compromís cívic com a instrument per desenvolupar la competència social i ciutadana i permet l'alumnat analitzar el seu entorn i comprometre's a millorar-lo.

En aquest cas, serà l'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut de Tecnificació d'Amposta qui el durà a terme, amb un projecte de cura de l'entorn natural de la ciutat. En primer lloc, l'alumnat ha fet un estudi d'una zona natural, el Camí de Sirga i el bosc de ribera, amb l'objectiu de conèixer el patrimoni natural del municipi i visualitzar la necessitar d'elaborar una proposta de gestió de l'espai natural i de cura de l'entorn. Posteriorment, han visitat la zona del Camí de Sirga i el passeig fluvial, amb la col·laboració de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Amposta, per copsar de primera mà les necessitats i les mesures a implementar per a la seva protecció.

Tots els centres de secundària de la ciutat desenvolupen el Projecte de Servei Comunitari des de fa molt temps, i es coordina mitjançant una Comissió específica en què hi participen els centres, el Servei Educatiu i la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament. La tipologia de projectes és molt variada ja que és cada centre qui escull el seu projecte. L'institut Ramon Berenguer l'ha destinat enguany a reflexionar sobre la situació sanitària actual mitjançant accions com la confecció de mascaretes o trobades virtuals amb Càritas i Creu Roja per saber les necessitats que tenen aquestes entitats en moments de crisi.

Fins ara, les col·laboracions dels centres havien estat sempre amb entitats de la ciutat, com Pere Mata, Càritas o Creu Roja, i aquest és el primer cop que l'Ajuntament signa un conveni de col·laboració per al Servei Comunitari.

Per obtenir més informació sobre què és i en què consisteix el Servei Comunitari, podeu consultar les Preguntes Freqüents.


Per: Redacció

Foto: EbreActiu


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info