SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Els aliments cuinats i els frescos manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris

Menjar en aquells restaurants que compleixin amb tots els protocols establerts, i des d’un punt de vista estricte dels aliments consumits, no ha de suposar riscos d’infecció -via oral per virus respiratoris, incloent la SARS-CoV-2

etiquetes   noticies, sanitat, covid19

9/2/2021

Els aliments cuinats i els frescos manipulats amb condicions higièniques no transmeten els virus respiratoris | Amposta.info


Un equip investigador del Laboratori de Toxicologia i Salut Mediambiental de la URV ha realitzat una àmplia i exhaustiva revisió de la literatura científica disponible sobre la transmissió dels virus respiratoris a través dels aliments contaminats i han arribat a la conclusió que els virus respiratoris no es transmeten a través dels aliments si aquests han estat tractats amb condicions higièniques. També s'han revisat les condicions ambientals que poden perjudicar l'estabilitat dels virus respiratoris.

S'ha demostrat que la temperatura de cocció és una forma eficaç d'inactivar aquests virus, ja que les altes temperatures disminueixen significativament l'estabilitat i la infectivitat dels mateixos. D'altra banda, encara que alguns aliments frescos (fruites i verdures, per exemple) podrien actuar com a transmissors de virus o bacteris, la seva usual rentat previ al consum eliminaria la possibilitat d'infecció. Les adequades mesures de prevenció i unes bones i estrictes pràctiques d'higiene per als treballadors involucrats en els processos de manipulació d'aliments (incloent cuiners i cambrers), així com per als consumidors, són essencials per garantir la seguretat, tant dels aliments de consum fresc com dels cuinats.

Finalment, menjar en aquells restaurants que compleixin amb tots els protocols establerts, i des d'un punt de vista estricte dels aliments consumits, no ha de suposar riscos d'infecció -via oral per virus respiratoris, incloent la SARS-CoV-2. Els investigadors autors de l'estudi consideren que aquesta conclusió pot ser especialment important per als qui senten certes reticències en menjar en aquests establiments.


Per: URV

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info