CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Alcanar promociona el producte de la terra amb les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina

Del 17 al de novembre al 17 de desembre sis restaurants oferiran plats creatius acompanyats de tocs cítrics per sorprendre als comensals

etiquetes   noticies, comarca, citrics, gastronomia, alcanar

15/11/2023

Alcanar promociona el producte de la terra amb les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina | Amposta.info


La clementina d'Alcanar i Les Cases serà la protagonista dels mesos de novembre i desembre amb la celebració de les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Es tracta d'una de les propostes culinàries més arrelades al municipi, on cada edició aconsegueix satisfer els paladars més exigents dels veïns d'arreu del territori gràcies a les creacions dels xefs.

Enguany es compta amb la participació de sis restaurants Espai Gastronòmic Magda, Can Manel, La Costa, La Marinada, Taulell de Maria Jose i Citrus del Tancat. Cada establiment ha preparat plats que combinen la cuina més tradicional amb la més avantguardista, acompanyats de tocs cítrics per mostrar que la clementina és un ingredient idoni per a la millor cuina.

L'alcalde, Joan Roig, destaca que “les Jornades Gastronòmiques de la Clementina són una bona oportunitat per a promocionar la nostra cuina local, així com l'esforç que cada dia realitzen els agricultors per aconseguir un producte de qualitat”. En aquest sentit, recordava que la clementina està inclosa dintre de la Indicació Geogràfica Protegida, IGP, fet que demostra la seva excel·lència, que cal protegir amb el foment del seu consum, “perquè si consumin productes de casa nostra ajudem a protegir els nostres productors”.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Marc Chavalera, agraeix l'esforç dels restaurants per voler participar un any més en les Jornades Gastronòmiques de la Clementina. Segons indicava a “Alcanar disposem d'una gastronomia de primer ordre, reconeguda a arreu del país, gràcies al treball dels xefs, que en cada elaboració transformen els nostres productes de proximitat en plats únics”.

Per acabar, tant Roig com Chavalera, animen tots els veïns de les Terres de l'Ebre i nord del País Valencià a apropar-se fins a Alcanar i Les Cases del 17 de novembre al 17 de desembre per gaudir de la millor gastronomia amb la clementina com a protagonista.

Alcanar promociona el producte de la terra amb les XXIX Jornades Gastronòmiques de la Clementina | Amposta.info


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info