SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L'Ajuntament d'Amposta trasplanta diferents arbres per una gestió més sostenible de la biodiversitat

S’han reubicat carrasques a la finca del Parc Mussol, a Tosses, i oms al parc dels Xiribecs

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, sostenibilitat

25/10/2022

L’Ajuntament d’Amposta trasplanta diferents arbres per una gestió més sostenible de la biodiversitat | Amposta.info Maquinària treballant amb el trasllat dels oms del costat de l’antic pavelló 1 d’Octubre


L'Ajuntament d'Amposta, a través de la regidoria de Medi rural i Espais verds, segueix amb la gestió sostenible de les zones verdes de la ciutat. Aquest mes d'octubre, concretament, s'han trasplantat diferents arbres per diversos motius. "A més dels arbres que hem plantat i reposat, seguim treballant per construir una ciutat més sostenible, més verda i amb més ombres naturals, i ho fem cuidant la biodiversitat d'Amposta amb accions com el traslladat de l'arbrat a zones més adequades per al seu desenvolupament", reblava l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.

En més detall, s'han trasplantat algunes carrasques del carrer França per adaptar l'espai als accessos dels edificis i esponjar el marc de plantació de l'arbrat. Aquests arbres ja s'han traslladat a la finca del Parc de Mussol, un espai de propietat municipal ubicat prop del polígon de Tosses, a hores d'ara gestionat per Aula i Natura amb un acord de custòdia, pensat per a potenciar i fomentar la biodiversitat. D'altra banda, també s'han canviat de lloc els oms del costat de l'antic Pavelló 1 d'octubre per tal d'integrar el nou espai firal amb el parc dels Xiribecs. Els arbres ja s'han plantat al mateix parc però en una altra ubicació més idònia per al seu desenvolupament.

Alhora, la regidora d'Espais verds i Medi Rural, Carla Bonfill, recordava que "l'Ajuntament d'Amposta treballa amb un sistema de gestió dels espais verds basat en noves tècniques de poda menys agressives i més respectuoses amb els arbres i el seu cicle natural". En els darrers tres anys, a la capital del Montsià s'han plantat 424 arbres nous i s'han reposat 270 que estaven morts, en un espai poc adequat per al seu desenvolupament o en mal estat.

Fer de les ciutats espais més verds i sostenibles és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info