CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'Ajuntament d'Amposta projecta un pàrquing en superfície a la zona de l'Hospital Comarcal

El ple també aprova atorgar la Medalla de Bronze d’Honor al Mèrit als dos agents que es van tirar al Canal per salvar la vida d’una dona que va caure-hi

etiquetes   Notícies, Ciutat, Amposta

28/11/2017

L’Ajuntament d’Amposta projecta un pàrquing en superfície a la zona de l’Hospital Comarcal | Amposta.info 


Un aparcament en superfície i regulat a la zona de l'Hospital Comarcal d'Amposta. Això és el que projecta l'equip de govern a l'illa ubicada entre els carrers Escoles, Cervantes, Roda i Diana, a tocar de serveis com l'Hospital o el Museu Terres de l'Ebre. El ple ordinari de dilluns 27 de novembre va aprovar amb el vot favorable del grup d'Esquerra d'Amposta, l'abstenció de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz, i el vot en contra del regidor German Ciscar i els grups del PSC i CiU, una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per definir la destinació d'equipament comunitari a aquesta illa que, tal i com explica l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, “actualment genera ocupacions il·legals d'habitatges buits”. “Volem transformar aquest espai en una zona que doni servei a la ciutadania i també als veïns”, explica Tomàs, “i a més, ferho d'una forma molt econòmica, més econòmica que destruir el Parc com es plantejava en anteriors mandats”. L'equip de govern projecta inicialment un aparcament en superfície, d'accés regulat durant el dia i lliure per als veïns durant la nit.

Nova defensora de la ciutadania

El ple de dilluns al vespre també va designar Amadea Ferreres com a Defensora de la Ciutadania amb els vots a favor de la regidora no adscrita i de CiU i l'abstenció del PSC i el regidor German Ciscar. Tots els grups van encoratjar a la nova Defensora a tenir molts encerts. Tant el PSC com Ciscar van argumentar la seva abstenció tot assenyalant que consideraven que la figura no era necessària. Per la seva banda, tant la regidora no adscrita, com CiU i EA van coincidir en destacar que es tracta de la persona adequada per assumir aquestes funcions i també la necessitat que la ciutat disposi d'aquesta figura. “Malgrat que considerem que l'administració pública funciona, pot passar que la ciutadania pensi, en algun moment, que les seves necessitats no estan sent ateses”, va assenyalar Tomàs, “i per això és necessària la figura d'aquesta persona imparcial”. Ferreres és la quinta Defensora del Ciutadà que té Amposta. Va ser regidora de Serveis Socials i Sanitat del 1983 al 1987 amb l'alcaldia del socialista Josep Maria Simó.

Entre altres temes destacats del ple hi va haver el nou nom del pavelló firal, que passa a dir-se Pavelló Firal 1 d'octubre i l'atorgament de Condecoracions i Felicitacions a agents de la Policia Local. En concret, es tracta dels dos agents que es van tirar al Canal per salvar la vida d'una dona que va caure-hi, a qui se'ls entregarà la Medalla de Bronze d'Honor al Mèrit. Tanmateix, també es felicitarà de manera pública i individual a tres agents més que van participar en el salvament.

Mocions

En el bloc de mocions, es van debatre tres propostes, dos del Partit dels Socialistes i una del regidor German Ciscar. Totes tres van tirar endavant. Les dels socialistes demanaven, per una banda, l'arranjament de la plaça Lluís Companys (al davant del Consell Comarcal del Montsià) -amb els vots a favor d'EA i el regidor German Ciscar i l'abstenció de la regidora no adscrita i CiU- i sol·licitar un ajut a l'ACA per substituir les canonades d'aigua en alta i fer un dipòsit nou al Poble Nou -amb el vot favorable de tots els grups menys l'abstenció de CiU. Quant a la proposta del regidor German que sol·licitava l'increment de la plantilla de la Policia Local en funció de la proposta de l'inspector, va rebre el suport de tots els grups municipals menys l'abstenció de la regidora no adscrita.


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info