CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'Ajuntament d'Amposta inicia la redacció del Pla Local d'Infància i Adolescència

Es fa a través d’un procés participatiu amb tots els agents implicats en el benestar, drets i necessitats dels infants i dels adolescents i ha de marcar les accions que es faran a Amposta durant els quatre anys de vigència del pla

etiquetes   noticies, ciutat

20/11/2020

L’Ajuntament d’Amposta inicia la redacció del Pla Local d’Infància i Adolescència | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta, des de les regidories de Drets Socials i Ciutadania i d'Educació, ha impulsat aquest 2020 la redacció del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA), amb l'objectiu d'impulsar a la ciutat un procés participatiu que permeti diagnosticar la realitat i programar els objectius per impulsar les polítiques públiques en matèria d'infància i adolescència a Amposta. "Els drets, el benestar i les necessitats dels infants i dels adolescents de la ciutat és un pilar fonamental de les nostres polítiques", assenyala l'alcalde, Adam Tomàs, "i per tal d'escoltar les inquietuds de totes les parts implicades i crear un espai de participació ciutadana, hem impulsat la redacció d'aquest pla".

El procés de redacció consta de 3 fases: Diagnosi, Pla d'acció i Redacció i disseny del document. La Fase 1: diagnosi té com a objectiu recopilar i analitzar dades de la comunitat i es va iniciar el passat 23 de setembre durant el desenvolupament de la primera taula socioeducativa de la ciutat, en què es va poder fer la sessió participativa amb els recursos tècnics i professionals del municipi. El 16 de novembre es va dur a terme la segona sessió d'aquesta primera fase amb els representants dels grups polítics municipals. Durant els pròxims mesos, i en funció de com evolucioni la situació sanitària, es duran a terme la resta de sessions pendents amb els equips docents, els infants i adolescents i les famílies dels centres educatius. Es preveu acabar la primera fase de diagnosi abans de l'estiu.

Un cop feta, es passarà a la Fase del pla d'acció, en què mitjançant tallers de propostes es farà la devolució i socialització de les dades a totes les parts participants per tal de poder identificar i prioritzar els objectius d'acció que s'inclouran al PLIA.

Finalment, es farà la redacció i el disseny del document del pla, en què se seqüenciaran i programaran les accions que es faran a Amposta durant els 4 anys de vigència del pla, i es farà la sessió de devolució corresponent per tal de fer coneixedora a tota la ciutadania dels resultats obtinguts.

Aquest pla definirà les línies de les polítiques públiques que l'Ajuntament implementarà en matèria d'infància i adolescència a la ciutat.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info