SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L’Ajuntament d’Amposta congelarà els principals impostos i taxes l’any vinent

El ple ordinari d’aquest dilluns debatrà l’aprovació de bonificacions per a la instal·lació d’energies renovables

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, Impostos, economia

25/10/2021

L’Ajuntament d’Amposta congelarà els principals impostos i taxes l’any vinent | Amposta.info


L’Ajuntament d’Amposta congelarà els principals impostos i taxes municipals per a l’exercici de 2022. El ple debatrà aquest dilluns al vespre la proposta d’ordenances municipals de l’equip de govern d’ERC, que no tindrà problemes per tirar-la endavant atès que disposa d’una àmplia majoria absoluta. Paral·lelament a la proposta de no incrementar la pressió fiscal, després de "regularitzar" impostos i taxes l’any passat, les ordenances inclouran també bonificacions per "fomentar l’ús d'energies renovables en habitatges i empreses i també el reciclatge en activitats industrials, comercials i de serveis", segons l’alcalde, Adam Tomàs.

Així, els habitatges tindran bonificacions de fins al 50% de l’IBI durant cinc anys fins a la meitat del total de la inversió i per a un mínim autoconsum del 30%. Els espais comuns d’edificis plurifamiliars podran beneficiar-se d’un 5% de bonificació per cada habitatge amb la resta de condicions dels habitatges. En el cas de les empreses, aquesta bonificació pot arribar al 20% durant tres anys per a un 30% del cost total i un mínim del 20%.

El govern municipal també planteja bonificar el 95% de l’impost d’obres i construccions (ICIO) per aquelles construccions, instal·lacions o obres en les que s'incorporen sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar per a l'autoconsum, sense que la bonificació superi els 1.000 euros. També el 95% per construccions, instal·lacions o obres en les que s’incorporen sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia solar per a l’autoconsum.

D’altra banda, el ple portarà també a debat una modificació de pressupost que, entre d'altres mesures, preveu una amortització de préstec d’1,3 milions d’euros que, segons Tomàs, deixarà el consistori amb un 47% d’endeutament. Segons ha apuntat, des de juny del 2015 fins aquest moment, l'Ajuntament ha amortitzat 13 milions d'euros, 6 milions d'euros dels quals, de forma extraordinària, situant l'endeutament de un 22% per sota d’aquella any.


Per: ACN

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info