Eports Ample de Banda i Internet

L'Ajuntament d'Amposta atorga més de 140 ajuts als estudis superiors

Van dirigits a l’alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals i compten amb un pressupost de prop de 50.000 euros

etiquetes   noticies, ciutat, ajuts, educació, amposta

8/9/2023

L’Ajuntament d’Amposta atorga més de 140 ajuts als estudis superiors | Amposta.info


Un total de 144 estudiants d'Amposta es beneficiaran dels ajuts a estudis superiors de l'Ajuntament, un 10% més que l'any passat. Aquests ajuts, que s'atorguen a l'alumnat de cicles formatius de grau superior, graus universitaris, estudis superiors de música i dansa i màsters habilitadors per a activitats professionals, volen fomentar l'accés a ensenyaments superiors, facilitant que el jovent tingui una millor formació i pugui accedir a més oportunitats laborals en un futur. L'Ajuntament destina prop de 50.000 euros en aquests ajuts.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, recordava que "en els últims vuit anys hem incrementat un 525% el pressupost d'aquestes subvencions perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, motiu pel qual també vam obrir aquests ajuts a estudis com els CFGS o els de música i dansa", al que afegia que "amb els nous criteris que vam incorporar el 2021, contribuïm a l'educació de qualitat i la reducció de desigualtats, corresponents als ODS 4 i 10 de l'Agenda 2030". De les 160 sol·licituds rebudes, s'han atorgat 11 a estudiants de cicles formatius de grau superior, 127 a grau universitari i sis de màster; mentre que 16 no complien els requisits.

Els ajuts als estudis superiors, d'entre 50 i 500 euros per alumne en aquesta edició, combinen criteris acadèmics amb criteris econòmics. Així, a l'hora de valorar les sol·licituds, s'ha tingut en compte l'expedient acadèmic, la renda i la distància respecte a la ubicació del centre educatiu. Els estudiants poden rebre un màxim de 1.000 euros per a estudis de grau universitari, estudis superiors de música i dansa o màsters i de fins a 300 euros per a estudis de cicles formatius de grau superior. Per presentar-s'hi és necessari haver-se matriculat d'un mínim de 30 crèdits i haver-ne aprovat un 75% dels matriculats.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info