SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

L'Agència Catalana de Turisme presenta l'Any del Turisme Esportiu 2020

Onze municipis de tot Catalunya ostenten la marca de «turisme esportiu», dels quals dos a les Terres de l’Ebre: Amposta i l’Ametlla de Mar

etiquetes   turisme, amposta, terres ebre, turisme esportiu

15/11/2019

L’Agència Catalana de Turisme presenta l’Any del Turisme Esportiu 2020 | Amposta.info


La Generalitat vol posicionar Catalunya com a referent turístic esportiu a nivell internacional. La qualitat de l'oferta turística i les excel·lents instal·lacions esportives que té, sumades a les seves característiques climàtiques i naturals, fan que sigui una destinació ideal per a la pràctica de diferents esports. Conscients de tot aquest potencial, des de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement, s'ha decidit proclamar el 2020, com a l'Any del Turisme Esportiu.

Més de 300 persones es van aplegar ahir a les instal·lacions de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), a Barcelona, per conèixer les accions més destacades de la cinquantena d'activitats que es duran a terme per potenciar el turisme esportiu durant l'any vinent.

Durant l'acte de presentació, el director de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, ha anunciat que, conjuntament amb l'Organització Mundial del Turisme (OMT), es realitzarà un Congrés Mundial de Turisme Esportiu a Lloret de Mar els dies 28 i 29 de maig de 2020. Aquest congrés, permetrà esdevenir el punt de trobada i de referència de la indústria del turisme esportiu a nivell mundial, i reflexionar i debatre sobre la situació d'aquest sector i les seves necessitats d'actuació.

Aquesta serà una de les principals actuacions que es duran a terme per continuar posicionant Catalunya com a destinació esportiva de referència, tal com es ve fent en els últims anys. De fet, l'any 2017 Catalunya va rebre el premi a millor destinació turística esportiva del món al Global Sport Tourism Summit en el marc de la fira internacional World Travel Market de Londres.

La trobada també ha servit per presentar un nou vídeo per a la promoció turística de Catalunya protagonitzat per Ricky Rubio. L'acció forma part del projecte Advisors de l'Agència Catalana de Turisme, en marxa des del 2015, que ja compta amb la col·laboració d'altres personatges de ressò internacional com Gerard Piqué, Carles Puyol, Vanessa Lorenzo, Kilian Jornet, els germans Roca i Benedetta Tagliabue.AMPOSTA FAS GOIG


Més de cinquanta accions per potenciar el turisme esportiu

Les accions programades per a l'Any del Turisme Esportiu aniran destinades tant al públic professional com al final, i comptaran amb un pressupost de quasi 2 milions d'euros. Moltes d'aquestes accions es realitzaran conjuntament amb els patronats de turisme de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a més de Turisme de Barcelona.

L'esport adaptat i el femení tindran un protagonisme destacat. Es realitzarà un viatge amb prescriptors de l'esquí adaptat a la Molina i, l'entrenadora personal i triatleta Isabel del Barrio i la ciclista Sandra Jordà col·laboraran amb l'Agència Catalana de Turisme per donar a conèixer les possibilitats que ofereix Catalunya en les modalitats esportives que practiquen.

Durant l'Any del Turisme Esportiu també es participarà en esdeveniments esportius de renom, entre altres el Vansbrosimningen (natació en aigües obertes) i el Prudential UK (ciclisme) i, es col·laborarà amb federacions esportives internacionals de països prioritaris, com és el cas de la Federació Francesa de Triatló, la Federació Francesa de Ciclisme o la Federació Belga de Triatló. La realització de visites comercials i accions directes B2B, l'organització de benchmarks, fam trips i jornades de coneixement de mercats internacionals, seran altres de les activitats que es duran a terme.

Totes aquestes accions tenen com a objectiu ajudar a empreses i destinacions esportives catalanes a crear productes de turisme esportiu que contribueixin a desestacionalitzar l'oferta turística catalana i a fomentar una major distribució territorial de l'activitat turística. D'altra banda, es pretén promocionar la comercialització d'estades d'entrenament i esdeveniments esportius i, maximitzar sinèrgies entre el sector esportiu i el turisme per aprofitar i revertir part dels beneficis del turisme al teixit esportiu català.


Ona Carbonell, protagonista de la campanya de publicitat

Per promocionar l'any del Turisme Esportiu 2020, des de l'Agència Catalana de Turisme s'està preparant una campanya de publicitat especial que ha comptat amb la participació de la medallista catalana en natació sincronitzada Ona Carbonell i, influencers del món de l'esport i el lifestyle d'Alemanya, Holanda, França i el Regne Unit. Aquí podeu veure el vídeo explicatiu de la campanya.

L'objectiu de la campanya és projectar Catalunya a partir dels valors de l'esport com ara la igualtat, la inclusió i accessibilitat, la innovació i els hàbits de vida saludables. Es tracta d'una campanya digital innovadora i microsegmentada amb continguts personalitzats i que tindrà com a mercats prioritaris Alemanya, Benelux, Regne Unit i França.


L’Agència Catalana de Turisme presenta l’Any del Turisme Esportiu 2020 | Amposta.info


Marca de turisme esportiu, reconeixement de destinacions i empreses especialitzades

Catalunya té una gran tradició esportiva i disposa d'instal·lacions de primer nivell que són un referent internacional. Un clima excel·lent permet dur a terme activitats esportives a l'aire lliure durant tot l'any, i la situació geogràfica fa possible practicar tota mena d'esports, des dels nàutics fins als d'alta muntanya.

L'Agència Catalana de Turisme compta, des de l'any 2003, amb la marca de turisme esportiu que reconeix aquelles destinacions i empreses especialitzades que es distingeixen per oferir uns recursos i serveis d'alta qualitat que fan possible rebre un turisme amb inquietuds esportives. Actualment, són 11 els municipis certificats amb aquesta marca (Amposta, Calella, Cambrils, Castelldefels, Girona, l'Ametlla de Mar, l'Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Salou, Santa Susanna i Sort). A més dels municipis certificats, la marca també pot incloure equipaments esportius, agències de viatges especialitzades, allotjaments especialitzats i altres empreses de serveis especialitzades. L'Any del Turisme Esportiu pretén amplificar l'acció promocional que es fa a través d'aquesta marca.


Per: Redacció

Fotos: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info