CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Els aficionats als ocells tenen una cita al Delta Birding Festival

Més d’un centenar de propostes molt diverses per a ornitòlegs i amants de la natura en general, amb la participació d’especialistes de renom internacional com Tim Birkhead, Nina O’Hanlon o Magnus Robb entre d’altres

18/9/2019

Els aficionats als ocells tenen una cita al Delta Birding Festival | Amposta.info El Delta Birding Festival és la fira ornitològica més important del mediterrani 


Els propers 20, 21 i 22 de setembre, MónNatura Delta serà el centre del món ornitològic amb un ampli ventall d'activitats i tallers per a totes les edats: sortides en vaixell, alliberament d'aus, conferències i exposicions entre d'altres. Aquesta sisena edició del festival internacional d'ornitologia presenta més d'un centenar de propostes molt diverses, i enguany posa un especial interès en la cura dels residus.

La graella del Delta Birding Festival presenta un cicle dedicat a la presencia de plàstics al mar entre d'altres, així com una exposició d'art amb materials reciclats que s'anirà creant al llarg dels tres dies del festival. MónNatura es veurà envaït per unes quantes aus sorgides de restes de metall. Un cant absolut a l'art del reciclatge d'un jove autodidacta com és en Luca García.

Els aficionats de l'art i dels ocells enguany estan d'enhorabona perquè podran veure pintura de graffitis en directe cada dia. L'artista Roc Blackblock ens mostrarà com una tècnica artística d'origen molt urbà com són els graffiti es pot aplicar magistralment a la temàtica ornitològica.


Lechuzas Pajareras, el grup de dones birder

Una altra novetat serà la presència, al Festival, del grup Lechuzas Pajareras – Women Birders Group. La manca de dones aficionades a l'ornitologia és un fet constatat des de fa temps i, s'observa ara una tendència a que això canviï.

Uca Díaz, Maria Cabau i Maria Sánchez ens explicaran per què, malgrat que vivim en una societat cada vegada més igualitària, encara és necessari promocionar l'ornitologia en femení. Junt amb les seves col·laboradores posaran de manifest quines particularitats té ser dona birder.


Amb especialistes de renom internacional

El Festival compta sempre amb una graella de conferències amb ponents de renom a nivell mundial com Tim Birkhead, el professor britànic que ho sap tot dels ous dels ocells; o Nina O'Hanlon, l'especialista en ecologia d'ocells marins que ha estat testimoni del problema dels plàstics al mar. Sense oblidar altres grans ornitòlegs i naturalistes del país com Jaume Sañé, o Eduard Durany i Sergi Garcia.

L'activitat començarà el divendres 20 de setembre i es pot consultar el centenar de propostes al web que ha creat l'organització per l'ocasió (www.deltabirdingfestival.com), on s'hi detallen els horaris de les conferències previstes, les presentacions així com els tallers especialitzats i les activitats que es fan a l'aire lliure o bé a l'interior del recinte educatiu que té MónNatura Delta. Un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, organitzadora del Festival conjuntament amb Oryx i l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

Al programa d'activitats ampli i atractiu, l'acompanya una gran fira de productes i serveis, amb més de seixanta expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. S'hi podrà trobar la millor representació d'estands de marques de binocles i telescopis per a l'observació de la natura i també serà punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura.

Durant el Festival, els visitants també tindran l'oportunitat excepcional de visitar la llacuna de l'Alfacada, el tresor més ben guardat del Delta de l'Ebre, on es gaudirà d'una demostració d'anellament. Així mateix, es podran fer sortides per a principiants a l'entorn del festival, sortides amb vaixell a mar obert per a observar aus marines, pel riu Ebre i amb bicicleta elèctrica per descobrir des d'una perspectiva diferent les aus del Delta. Per altra banda, la biòloga més mediàtica, Evelyn Segura, serà la mestra de cerimònies de l'alliberament d'aus que tindrà lloc diumenge al matí. Tallers de fotografia, familiars i infantils completaran les propostes del Delta Birding Festival per a tots els públics.


Els aficionats als ocells tenen una cita al Delta Birding Festival | Amposta.info Exemplars de martinets blancs i bernats pescaires


La fira ornitològica més important del mediterrani es consolida, després de tenir un gran èxit de convocatòria els anys anteriors amb més d'un miler d'aficionats.

El Delta Birding Festival és l'únic festival espanyol que destina el preu de les entrades a projectes de conservació dels ocells. Enguany, per primer cop, seran els mateixos visitants del Festival els que escolliran el projecte guanyador d'entre tots els finalistes. En el darrers anys, gràcies a la venda de les entrades i a la implicació dels visitants s'ha aconseguit recaptar més de 20.000€ per dedicar-los a projectes com l'Atles d'Ocells nidificants Europeu o els estudis sobre la tórtora eurasiàtica, entre d'altres.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info