EbreActiu, revista d´oci actiu

Una actuació musical de Raül Refree i la projecció d'”Ojos Negros” inauguraran mónFILMAT 2019

El Festival Internacional de Cinema i Paisatge de Lo Pati portarà a les Terres de l’Ebre 13 directors o membres de l’equip de les principals pel·lícules que s’hi projectaran

26/6/2019

Una actuació musical de Raül Refree i la projecció d’”Ojos Negros” inauguraran mónFILMAT 2019 | Amposta.info


El Festival Internacional de Cinema i Paisatge monFILMAT, que impulsa Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre, tindrà aquest 2019 una inauguració de luxe: la projecció, de la pel·lícula Ojos Negros premiada amb la Biznaga de Plata a la Millor Pel·lícula Española al Festival de Màlaga. Una projecció que es complementarà amb l'actuació musical del cantant, músic i productor, Raül Refree, qui firma la banda sonora del film. Refree, productor de discos de Rosalía, Sílvia Pérez Cruz o el Niño de Elche i autor d'altres bandes sonores com ara Entre dos aguas, d'Isaki Lacuesta, interpretarà per a la inauguració de mónFILMAT el tema Despoblados, inclòs dins la banda sonora d'Ojos Negros. El film va ser el projecte de final de carrera de les dos joves directores Ivet Castelo i Marta Lallana i ens trasllada al poble de Terol que dona nom a la pel·lícula. Un paisatge rural en vies d'extinció a causa del despoblament, on la protagonista, una adolescent de 14 anys, hi va a passar l'estiu a casa la seua tieta i àvia.

La inauguració serà a la plaça de Lo Pati, dissabte, 29 de juny a les 21:30 hores i comptarà amb la presència d'una de les directores, Marta Lallana, i del director de producció, Andrés Mellinas, que explicaran l'experiència del rodatge. Lallana i Mellinas seran dos dels noms que passaran per mónFILMAT 2019, on també hi participaran Sergio Frade, productor executiu de Trote, l'òpera prima del gallec Xacio Baño, un drama rural protagonitzat per Maria Vázquez; José Luís Agreda, director d'art del film d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, que explica el rodatge del documental Las Hurdes, un dels films més polèmics del gran cineasta espanyol. 

També estaran a mónFILMAT els directors Víctor Moreno i Lluís Miñarro, per presentar el documental amb aires futuristes filmat íntegrament al subsòl madrileny, La ciudad oculta, i la comèdia amb tocs dramàtics inspirada en el mite bíblic de Salomé Love me not, respectivament. Com a novetat hi haurà una taula rodona amb directors ebrencs o vinculats al territori: Marta Viña, amb arrels familiars a la Terra Alta; Lucía Alemany de Traiguera; els ulldeconencs Manel Raga i Pau Itarte; i el creador Javi Araguz, establert a Camarles. A més a més, mónFILMAT també comptarà amb la presència de la directora del Festival de Cine Ecuatoriano Kunturñawi, Piedad Zurita, amb el qual s'ha establert una col·laboració que ha fet possible la projecció de Cenizas, de Juan Sebastian Jácome, guardonada amb els premis a la millor direcció, guió i edició en aquest festival. Tot plegat, fa que un total de tretze directors o membres de l'equip tècnic d'algunes de les principals pel·lícules que es projectaran a mónFILMAT passin pel festival a presentar els seus treballs, la qual cosa permetrà generar debat i reflexió al voltant de les seues pel·lícules i de la producció cinematogràfica en general.

Ojos Negros serà el tret de sortida aquest dissabte de la quarta edició de mónFILMAT, un primer cap de setmana que inclou també la projecció d'Utoya, 22 Juli, film sobre l'atemptat terrorista del 2011 en aquesta illa noruega, i la gallega Trote, a més a més de les projeccions gestades durant la quarta edició del Kino-Tarragonik. La resta de projeccions i activitats tindran lloc la setmana vinent del 3 al 7 de juliol. En total a mónFILMAT 2019 es projectaran 15 llargmetratges i 28 curtmetratges.

MónFILMAT és un festival impulsat per Lo Pati, codirigit per Xavier Miró i Aida Boix, directora també de Lo Pati. Es tracta d'un certamen que selecciona pel·lícules d'autor on el paisatge forma part de l'acció o és un element essencial de la trama. Un fet que lliga amb les principis fundacionals de Lo Pati, un centre d'art que aposta principalment per la creació artística vinculada al paisatge.

Totes les projeccions de mónFILMAT són gratuïtes excepte la selecció de curtmetratges “Humor i Paisatge”, el dissabte 6 de juliol, a l'Oscar Palace que es projectaran a l'Oscar Palace amb sopar a càrrec del restaurant Agrapats. S'ha de fer reserva prèvia al mateix restaurant.


Una actuació musical de Raül Refree i la projecció d’”Ojos Negros” inauguraran mónFILMAT 2019 | Amposta.inforestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info