BIGMAT CITY AMPOSTA

L'activista Jordi Puig arriba a Amposta

Puig recorre en cadira de rodes els Països Catalans demanant la llibertat dels presos i exiliats polítics i la implementació de la República Catalana

31/1/2019

L’activista Jordi Puig arriba a Amposta | Amposta.info Mitjans del territori entrevistant a Jordi Puig. Foto: cedida


Amposta ha rebut aquesta tarda a l'activista Jordi Puig Panella, que fa unes setmanes sortia de Mallorca per recórrer en cadira de rodes els Països Catalans demanant la llibertat dels presos i preses, encausats i exiliats polítics i la implementació de la República Catalana.

Després de recórrer diversos pobles del País Valencià, com Dénia, Pego, Pedreguer, Creville o Mutxamel, ahir dimecres entrava a les Terres de l'Ebre, fent parada a Sant Carles de la Ràpita. El recorregut finalitzarà a la Catalunya Nord.

Puig va passar 1.663 dies a la presó per una condemna de vuit anys per l’assalt fallit a la caserna de Berga per part d’ETA-pm el 15 de novembre del 1980. L'any 2016, el Tribunal Europeu de Drets Humans va revisar el cas, concloent per unanimitat que Espanya havia violat l’article 6.2, dret a la presumpció d’innocència, del Conveni Europeu de Drets Humans, en negar-se a indemnitzar Puig Panella pels anys passats a la presó. Arran de la sentència, l'Estat va haver d'indemnitzar-lo en concepte de danys morals.

El 21 de març del 1990 li van amputar les dues cames després que li explotés un artefacte que manipulava al costat dels jutjats de Santa Coloma de Farners.

Podeu seguir a Jordi Puig a tarvés del compte de Twitter @Cami_Republica


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info