SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Abolir prejudicis i estigmes a través de l'art

Diumenge es va inaugurar l’exposició #MOSMIREM, la primera activitat del Programa Art Teràpia

etiquetes   noticies, cultura, exposicions, amposta, lo pati

18/3/2019

Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art | Amposta.info Un total de 211 fotografies cobreixen les dos façanes


211 fotografies de gran format de més d'un metre d'alçada, cobreixen des d'ahir diumenge les façanes de Lo Pati i el centre de salut mental de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre. Dos equipaments veïns, que comparteixen similituds arquitectòniques, i que fins ara havien viscut bastant d'esquenes l'un de l'altre. Els retrats han estat realitzats de manera voluntària a usuaris dels dos equipaments amb l'objectiu de mesclar-los com una forma de crear connexions i a l'hora abolir prejudicis i estigmes. De fet, el projecte #MOSMIREM neix de la reflexió que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que els habiten.

Comissariat per l'artista ampostí Alfred Porres, #MOSMIREM, que ha comptat també amb la participació de l'Associació de Malalts Mentals de les Terres de l'Ebre i el Club Social de les Terres de l'Ebre, és la primera activitat del Programa Art Teràpia que aquest 2019 ha encetat Lo Pati, amb l'objectiu d'investigar les possibilitats terapèutiques, inclusives i transformadores de l'art i de treballar amb col·lectius tradicionalment allunyats d'un centre d'art. 

A més a més, #MOSMIREM forma part del projecte d'art participatiu Inside Out, una proposta impulsada per l'artista parisenc, JR, -pseudònim de Jean René- que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. Dins d'aquest projecte d'abast mundial, retrats de gran format de milers de ciutadans i ciutadanes anònims han ocupat espais públics amb la voluntat de crear consciència, trencar tòpics i apropar les persones.

Les fotografies també es documentaran, arxivaran i publicaran a la web del projecte.


Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art | Amposta.info


Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art Abolir prejudicis i estigmes a través de l’art


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info