CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

800 infants viuen a Amposta les finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, l’esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país

Els JEEC és un dels programes amb què la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física promou l’esport escolar al país

etiquetes   noticies, esport, amposta ciutat esportiva, amposta, ciutat

20/6/2022

800 infants viuen a Amposta les finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, l’esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país | Amposta.info Fotografia d’autoritats i esportistes en les finals d’Amposta (Autor: UCEC)


Amposta va acollir aquest passat dissabte 800 escolars de primària i secundària en una festa de l'esport escolar amb motiu de les jornades de finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC), que tenen lloc aquest cap de setmana a la capital del Montsià. El director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro, ha acompanyat els noies i els nois participants en una jornada multitudinària que “evidencia la força de l'esport com a eina de transformació social i de transmissió de valors” entre els més joves.

Amposta ha estat així una de les seus que més nenes i nens i disciplines esportives ha reunit entre totes les finals dels JEEC. En la roda de premsa de tancament de les finals i trobades nacionals dels JEEC, i envoltat de centenars de joves esportistes des de benjamí fins a juvenil de bàsquet, gimnàstica rítmica i patinatge artístic, Aleix Villatoro ha afirmat que trobades com aquestes permeten “acostar la pràctica d’activitats físiques i esportives als infants i joves, i, alhora, aprofitar el potencial d’aquestes activitats perquè adquireixin hàbits saludables i es formin en valors”. “Si aconseguim que facin una pràctica regular reduirem l’abandonament i el sedentarisme”, ha conclòs.

Entre avui i demà, els pavellons i les instal·lacions esportives de la capital del Montsià s'omplen per dur a terme el tancament de les finals i trobades nacionals dels JEEC, un programa que impulsa la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, amb la col·laboració de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), i que mobilitzen cada curs escolar més de 120.000 infants, joves i adolescents de totes les escoles de Catalunya en diverses lligues.

Per la seva banda, el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha explicat que “després de la pandèmia estem molt satisfets dels aproximadament 5.000 infants i joves que hi han participat. Aquest és l'acte esportiu més important que es fa al país tant pel nombre d'esportistes, com pel fet que hi estan representades totes les comarques de Catalunya”. “L'esport en edat escolar és una estructura de país que cal potenciar si volem que el dret a fer esport arribi a tothom, visqui on visqui” ha afegit.

En nom de l'Ajuntament d'Amposta, el regidor d'Esports, Marc Fornós, ha subratllat que aquestes Finals “situen Amposta com una ciutat esportiva de referència al país” i s'ha mostrat “orgullós” i agraït que el Govern i la UCEC hagin escollit aquesta població com a seu de les jornades. En l'acte, també hi han estat presents Joan Lluís Barberà, representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, i Maria Carme Masià, presidenta del Consell Esportiu del Montsià.


Finals Nacionals amb 5.000 esportistes

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya és un dels programes amb què la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física promou l'esport escolar entre els més petits com a eina educativa, per adquirir hàbits saludables i per formar-se en valors.

Les Finals Nacionals dels JEEC són l'esdeveniment esportiu en edat escolar més important del país, i enguany compten amb la participació de prop de 5.000 esportistes de totes les comarques catalanes. Aquestes jornades s'organitzen amb l'arribada del final de curs i coincidint sempre amb els caps de setmana del mes de juny com a cloenda de totes les lligues i categories dels esports d'equip i dels esports individuals.

Per cloure el curs escolar 21-22, s'han convocat des del mes d'abril però majoritàriament durant el mes de juny una vintena de Finals i Trobades Nacionals en esports d'equip i individuals, com ara futbol7, futbol sala, bàsquet, handbol, vòlei, escacs, tennis taula, natació, gimnàstica rítmica, patinatge artístic, bàdminton i patinatge xous. Enguany, per primer cop, els Consells Esportius han organitzat unes finals nacionals úniques, on totes les noies jugaran a Tortosa i Amposta per tal de posar en valor i celebrar la gran festa de l'esport femení.

La SGEAF impulsa els Jocs Esportius Escolars de Catalunya amb l'objectiu principal de promoure la transmissió de valors socials i l’adquisició d’hàbits saludables, mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa. Destinats a infants, joves i adolescents de Catalunya, des de primer de primària fins a l’educació secundària postobligatòria, els Jocs són d’activitats que es van incorporant progressivament a l’àmbit d’actuació del Pla Català d’Esport a l’Escola, atenent la redefinició d’ambdós programes vinculats al Pla Estratègic d’Esport Escolar de Catalunya 2020-2030 del Govern català.


Per: Redacció

Foto: UCEC


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info