Eports Ample de Banda i Internet

Del 29 de setembre a l'1 d'octubre torna el VAG Experience

Els e-Sports i la ciberseguretat, els eixos principals d’aquesta edició

etiquetes   noticies, societat, activitats, amposta, vag

13/9/2022

Del 29 de setembre a l’1 d’octubre torna el VAG Experience | Amposta.info


Del dijous 29 de setembre al dissabte 1 d'octubre, Amposta acollirà la tercera edició del primer esdeveniment cultural sobre videojocs del país. Un esdeveniment que, com cada any, pretén apropar aquesta cultura digital a la societat en general i els futurs professionals.

Com cada edició, es continuen incorporant dues temàtiques principals que envoltaran la majoria d'activitats previstes. Aquest any, aquestes, se centraran en els e-Sports i la ciberseguretat. La primera per l'embranzida que està tenint en els darrers anys i ser un sector dels videojocs que creix, així com les noves professions que sorgeixen com jugadors o casters o la creació d'acadèmies professionals. La segona, per l'increment anual d'atacs que reben els jugadors o les màfies creades reals creades dintre d'aquests entorns. Els conferenciants que ens acompanyaran en l'acte inaugural parlant d'aquestes, seran Cèlia Miguel, Directora de màrqueting de la LVP Mediapro i Alexis Porros i Martin Vigo, procedents dels Estats Units, experts en ciberseguretat i creadors del pòdcast de parla hispana més seguit del món “Tierra de hackers”.

A més, es recuperen els espectacles que, a causa de la pandèmia, els dos darrers anys no van ser possible portar-los a terme, com el concert audiovisual que oferirà la Unió Filharmònica d'Amposta, on s'interpretaran parts de la coneguda saga del videojoc Final Fantasy. La col·laboració amb l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (Etca), amb la interpretació de paisatges de Sebastià Joan Arbó, també com a espectacle audiovisual o l'espectacle d'e-Sports que es durà a terme el dissabte 1 d'octubre a La Lira Ampostina, programat per la Lliga de Videojocs Professional Mediapro. Un espectacle que serà el primer que es realitza, amb aquestes característiques, fora del circuit de la Lliga i on participaran components de l'equip veterà Wizards i la caster catalana de Primera Divisió: Noah.

Com cada edició, tornaran els tallers formatius, on aquest any s'amplien fins a un total de vuit. I com a novetat, es canvia el cicle de conferències del dissabte la tarda que passarà a realitzar-se el divendres al matí. Aquest cicle de conferències s'ha pensat per a estudiants de Graus Mitjans o Superiors del territori, del que ja han confirmat la seva assistència unes 300 persones i on tindrem com a conferenciants a Pazos64 i Eric, del pòdcast “Charlando incluso de videojuegos”, Max Dalmau, Board Member de Wizards Esports Club o Joana Barbany, Directora General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Una altra de les novetats, és la incorporació d'una fira, establerta al Casal Municipal d'Amposta, des del divendres la tarda i el dissabte tot el dia, amb una dotzena d'estudis independents i on, el públic en general, podrà anar a provar els seus jocs, alguns d'ells encara en fase de desenvolupament i parlar amb els seus creadors. Una fira que ha rebut el suport i la participació activa d'IndieDavDays, la fira més important del país que se celebra a Barcelona. Es comptarà amb taula rodona on es parlarà del català en el món dels videojocs, de ciberseguretat i e-Sports. També assistiran membres del projecte AINA on els assistents podran donar la seva veu i que la tecnologia entengui i parli també el català.

Una edició postpandèmia on, l'organització ha apostat per l'ampliació amb dies, oferir més alternatives i en la qual, aquest any, participaran al voltant de 70 professionals i una vintena de persones més entre voluntaris, organització i col·laboradors. Cal destacar la participació, novament, de la Fundació i2Cat i la coorganització de l'Ajuntament d'Amposta i l'INS Montsià. Tota la informació es pot consultar a vag.cat o videoartgame.info.


Per: Redacció


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info