AMPOSTA FAS GOIG

La 2a edició de Femme in Arts proposa una explosió creativa femenina per incentivar el debat sobre la violència de gènere

Tindrà lloc al Centre d’Art Lo Pati del 23 al 25 de novembre. Com a prèvia del certamen, avui dijous es projectarà el documental Todas las mujeres que conozco, de la directora gallega Xiana do Teixeiro

22/11/2018

La 2a edició de Femme in Arts proposa una explosió creativa femenina per incentivar el debat sobre la violència de gènere | Amposta.info


Lo Pati – Centre d'Art Terres de l'Ebre acollirà del 23 al 25 de novembre, la segona edició de Femme in Arts. Visibles a escena, un certamen que proposa una explosió creativa femenina com a antídot per combatre la desigualtat de gènere encara present en la nostra societat contemporània i que s'ha marcat com a objectiu crear consciència i incentivar el debat social sobre la violència masclista i la desigualtat de gènere, a les Terres de l'Ebre, aprofitant la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la dona.

Femme in Arts utilitza diverses disciplines artístiques per reflexionar sobre aquest llast que és la violència estructural contra les dones en les societats contemporànies i al mateix temps busca manifestar i celebrar el poder femení. "La idea és crear espais on poder parlar, deconstruir relats i construir-ne de nous. L’art ens ajuda a entendre de manera més directa algunes d’aquestes problemàtiques i el fet de poder-les compartir ens fa crear consciència i convertir-nos en agent de canvi", afirma Anna Zaera, comissària de Femme in Arts. A la música i al cinema enguany se li ha sumat la fotografia i una de les novetats serà l'exposició fotogràfica Ellas, presentada en el marc de PhotoEspaña, de la fotoperiodista Judit Prats qui ha investigat i analitzat a través d'imatges de dones els conflictes a la República Democràtica del Congo i Nigèria.

Pel que fa al cinema, el debat s’abordarà tant des de la ficció com des del documental. Com a ficció s'ha seleccionat Custòdia Compartida, de Xavier Legrand; i Brava, de Roser Aguilar, qui estarà present a la projecció. L'equip del Servei d'Intervenció Especialitzada en violència masclista de les Terres de l'Ebre s'encarregarà de moderar el debat posterior a la projecció del film.

Com a documental es projectarà Todas las mujeres que conozco, de la directora gallega Xiana do Teixeiro. Serà el dijous, 22 de novembre, com a prèvia al certamen que guanya un dia més, amb la idea d'establir un debat entre la seua directora i la professora del departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la URV, Yolanda Tortajada, especialitzada en temes de gènere.

En l'apartat musical s'han programat dos propostes agosarades: la de Pentina’t Lula, un grup format per tres dones, les germanes Anna i Laia Pantinat i Lula Thomas. La segona proposta és la l’actuació de Jansky un grup autoanomenat de l’electrovers integrat per Laia Malo, una dona que s’ha destacat pel seu posicionament públic en defensa de la dona artista i el músic Jaume Reus.

El component més territorial també estarà present en aquesta segona edició de Femme in Arts i s'ha reservat un espai el diumenge 25 per tal que les dones del territori es puguin fer visibles a escena, amb un Poetry Slam. Es tracta d’una recitació de poesia oral en espais públics amb la intenció de fer la poesia menys elitista i més viva.

Al hall del Centre d’Art Lo Pati hi haurà una selecció de centenars de referències de literatura feminista de tots els temps. Una perspectiva global on es podrà trobar assaig, novel·la i poesia tant d’autores nacionals com internacionals. Dissabte i diumenge, aquestes obres es podran consultar i també comprar en el mateix espai on hi haurà uns sofàs preparats per la lectura.

Femme in Arts està coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l'Ajuntament d'Amposta, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d'Intervenció Especialitzada de Terres de l'Ebre que exerceix la Fundació Montsià, amb el suport de l'Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info